Gallery: 6 tips om je kind op gezond gewicht te houden

Foto: voedingscentrum, Flickr

Het Voedingscentrum verstrekt tips en weetjes over gezond eten, nu ook speciaal voor kinderen. In het boek “Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 – 18 jaar” vind je handige tips om je kinderen gezond en niet te dik te houden. hetkanWel selecteerde 5 tips van het Voedingscentrum.

[imagebrowser id=8]

Lees op hetkanWel meer over gezond eten:

Over de schrijver

6 reacties op “Gallery: 6 tips om je kind op gezond gewicht te houden”

 1. Wat ze ook vergeten zijn om te melden: Keukenzout is slecht voor de gezondheid maar een beetje Zeezout juist Goed. En geraffineerde suikers en zoetstoffen zijn slecht maar een beetje Rietsuiker, fruitsuikers en honing Goed.

 2. @ evelien.

  De Feiten: Niet al het vlees dat hier verkocht wordt komt uit Nederland. Je weet niet of het vlees groeihormonen bevat.
  Op Biologische boerderijen worden er alleen medicijnen gebruikt wanneer dat nodig is. Bij alle andere vee-bedrijven worden de dieren bijvoorbaat al volgestopt met anti-biotica en andere chemische troep waardoor er nu dus het anti-biotica-resitentie probleem is!
  Zie deze uitzending van Zembla ANTIBIOTICA ALARM – ZEMBLA – 11 APRIL 2010:
  http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&a

 3. wat een bullshit over biologisch vlees, dat daar geen antibiotica inzit, als een dier ziek is wil je hem beter hebben en dan moet het niet uitmaken als het biologisch is of niet, en als men dan iets schrijft onderzoek dan eerst de feiten aub,
  groeihormonen mogen al lange tijd niet gegeven worden en daar wordt ook streng op gecontroleerd dus in vlees wat uit nederland komt zal men mijn inziens deze stoffen niet tegenkomen dus : kies bewust voor een veilig product en kies niet voor goedkoop maar kies voor een nederlands product, die gecontroleerd wordt !!!

 4. 'Slecht voedsel maakt meer kapot dan je lief is. In dit geval zijn het de pesticiden op je fruit en groenten. Ze lijken namelijk ADHD te veroorzaken! Een gezamenlijk onderzoek van de universiteit van Montreal en Harvard legde de link. Kinderen met een hoge concentratie van een bepaald landbouwgif in hun urine bleken vaker aan de aandachtstekort/hyperactiviteitstoornis ADHD te lijden.'
  Lees hier verder: https://www.hetkanwel.net/2010/05/18/adhd-door-fou

 5. Ze zijn alleen ´vergeten´ om te vertellen dat kunstmatige E-nummers zoals zoetstoffen (Aspartaam, Acesulfaam (k), smaakversterkers (MSG) en kunstmatige geur, smaak en kleurstoffen ook vermeden dienen te worden…

  – Dat fruit en groentes goed schoongemaakt en geschild moeten worden om geen bestrijdingsmiddelen binnen te krijgen.

  En dat Biologisch vlees niet alleen dier en milieu-vriendelijker is… Maar ook nog eens mens-vriendelijker omdat BioLogisch vlees afkomstig is van gezonde, gelukkigere dieren die door bewegingsvrijheid gezonde spieren hebben en niet volgespoten zijn met anti-biotica, groeihormonen en andere troep. Hun orgaan-vlees is dan ook nog geschikt voor consumptie.

Reacties zijn uitgeschakeld.