Zo maakt Pou-Belle Design van plastic doppen prachtige sieraden (foto’s)

Pou-Belle Design ontwerpt prachtige knopen die lijken op sieraden. Maar de grondstof van de knopen is nederig: gerecycleerde plastic doppen. De doppen voor de knopen komen van flessen frisdrank, pakken van zuivelproducten en sappen. Gebruikers van de flessen gooien de doppen niet weg maar verzamelen ze voor Pou-Belle Design.

Pou-Belle Design doet mee met de Battle Duurzaam Design van Voor de Wereld van Morgen. Help Pou-Belle Design en stem hier.

De Dopknoop is ontstaan vanuit de gedachte dat alle beetjes helpen. Pou-Belle Design: “Onze verzamelaars zijn verzot op mooie dingen gemaakt met liefde voor de natuur en de mensheid. Zij vinden het prettig de wereld iets bijzonders te kunnen schenken, gewoon door hun afval te scheiden. Met een Dopknoop kun je voor weinig geld je kleding, jezelf of je omgeving versieren en uitdragen dat je duurzaamheid belangrijk vindt.”

De Doppen worden verzameld en schoon gemaakt. Daarna worden ze met hitte plat gevouwen en er knoopsgaten in geslagen. De knopen worden per drie op een kaart genaaid en geleverd met envelop zodat je het ook als cadeau kunt versturen. In deze gallery zie je een aantal fases van dit bijzondere maakproces:

De mensen achter Pou-Belle willen over een aantal jaar internationaal bekend staat als een inspirerend merk met een mooie serie duurzame producten. Wil je hen helpen dat te realiseren?

Pou-Belle Design doet mee met de Battle Duurzaam Design van Voor de Wereld van Morgen. Help Pou-Belle Design en stem hier.

Over de schrijver