Geef Henk wind mee

HenkkampHenk Kamp wil zo snel mogelijk windmolens. Maar veel mensen vinden windmolens lelijke dingen: ‘Niet in mijn achtertuin!” Bovendien moet Henk Kamp de kosten voor de windmolens zo laag mogelijk houden.
Vorig jaar bewees de Windcentrale dat beide problemen eenvoudig zijn op te lossen. Laat mensen meeprofiteren en ze willen graag mee-investeren in windmolens. De Windcentrale haalde in enkele maanden tijd voldoende geld op voor twee windmolens. Ook in de rest van de wereld zien we dat burgerkapitalisme een energierevolutie mogelijk maakt. Een Duits dorp verdient zelfs al miljoenen aan schone energie.
Geef Henk daarom wind mee en vertel hem dit idee. Als veel mensen deze tweet naar @nieuwsez sturen, moet het ministerie van Economische Zaken toch geïnspireerd raken om burgerkapitalisme te benutten voor schone energie?
#geefhenkwindmee RT dit idee. Henk @nieuwsez: Zo voorkom je blokkades tegen windmolens. Laat mensen mee profiteren. http://bit.ly/10DKGfy

Lees ook:
Duits dorp verdient miljoenen aan schone energie
Crowdfunding maakt wereldwijd energierevolutie mogelijk
Indiase minigrids: goedkope oplossing voor stabiele groene stroomopwekking

Over de schrijver

2 reacties op “Geef Henk wind mee”

  1. We krijgen net, via Twitter, het volgende bericht binnen van Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren: "@hetkanWel er is een aangenomen motie van mij die de regering vraagt hiervoor te zorgen. En inspraak en mensen kunnen financieel deelnemen."
    We zoeken uit of dit concreet betekent dat we snel meer projecten zoals Winddelen gaan zien.

Reacties zijn uitgeschakeld.