Geef je hersenen een boost tijdens de CITO-toets

Bron: Awosushi (Flickr.com)

De CITO-toets is in volle gang en de zenuwen staan strakgespannen. Gezonde voeding is erg belangrijk in een spannende tijd als deze. Sommige voedingsmiddelen staan er om bekend dat ze je hersens een boost geven, zodat je jezelf slimmer kunt eten. We noemen er 8.
Avocado
Avocado met roerei als ontbijt biedt een mix van hoogwaardige eiwitten en heilzame vetten, zodat je energiek de dag begint. Daarnaast helpt het enkelvoudig onverzadigde vet het bloed beter te circuleren, wat belangrijk is voor een optimale werking van de hersenen.
Bessen en druiven
Bessen zijn erg goed voor je hersenen omdat ze veel vezels hebben. Ze verbeteren het leervermogen en de motorische vaardigheden en ze zijn één van de meest krachtige anti-stress voedingsmiddelen die je kunt eten.
Eieren
Eieren bevatten eiwitten en vet die energie leveren aan je hersenen. Daarnaast is bewezen dat het selenium in biologische eieren je stemming verbeteren.
Groene bladgroenten
Spinazie, boerenkool, rucola: groene groenten zijn rijk aan ijzer en geven je energie, een betere concentratie en laten je scherper denken.
Tomaten
In tomaten zit lycopeen, een antioxidant dat goed is voor je hersenen – het voorkomt zelfs dementie. Vooral in gekookte tomaten zit dit goede stofje.
Zilvervliesrijst
Deze rijst is goed voor de bloedsomloop, wat effect heeft op de hersenen. Hoe beter de bloedsomloop, hoe scherper de hersenen.
Thee
Niets zo gezellig als een kopje thee als je thuis komt na een dag zwoegen op de CITO-toets. Maar thee is niet alleen gezellig, ze stimuleren je hersens ook. Gebruik biologische thee om overmatige cafeïne-inname te voorkomen.
Chocola
Chocola bevat antioxidanten en donkere chocola is rijk aan vezels. Die zorgen voor een goede bloedsomloop wat ook de hersenen gezond maakt.
Noten en zaden
Noten en zaden kunnen ook worden beschouwd als voedsel voor de hersenen, als gevolg van hun hoge vitamine A-gehalte. Vitamine A speelt een rol bij de ontwikkeling van nieuwe hersencellen wat je helpt om beter te kunnen leren.
Bananen
Bananen staan bekend dat ze een goede bron van vitaminen en mineralen. Maar bananen bevatten ook grote hoeveelheden glucose en andere natuurlijke suikers die snel energie leveren aan de hersenen, zodat je je goed kunt concentreren.
Bron: Alternet, Live Strong
Lees ook
Zo maak je jouw huis eco-schoon
Duurzame mode die bij je past
Niet productief? Je lunch is waarschijnlijk de schuldige!

2 reacties op “Geef je hersenen een boost tijdens de CITO-toets”

  1. Helemaal niet triest! Er is bewezen dat je op snoep kunt kouwen tijdens de CITO want suiker geeft je veel energie en dan kun je met wat energie beter nadenken. Binnenkort heb ik ook de CITO, 19,20 en 21 april 2016. Op onze mag je gewoon snoep meenemen, en de minister van onderwijs zegt zelf wel dat het triest is. Deze website heeft wel gelijk maar snoep kan ook toegevoegd worden!

Reacties zijn uitgeschakeld.