Geen grap: Barbie’s droomhuis heeft zonnepanelen en een meditatieruimte

Barbie Architect Pink Green Curbed ComAls zelfs Barbie droomt van een eco-woonpaleis, dan is duurzaamheid echt mainstream geworden. In de speciale serie “I can be…” maakte Mattel van Barbie een architect. Wil je dat scherp in beeld krijgen? Check deze pagina.

Het doel van deze serie was om jonge meisjes te inspireren om architect te worden. Daarom werd ook een wedstrijd uitgeschreven om Barbie’s droomhuis te ontwerpen. Uit alle inzendingen weden 5 finalisten geselecteerd waarop het publiek mocht stemmen. Het winnende ontwerp, van Ting Li en Maja Paklar, voldeed aan aan alle principes van de Amerikaanse organisatie voor duurzaam bouwen, de US Green Building Coucil, terwijl de meisjes-meisjes wensen zeker niet zijn vergeten.

Resultaat: een groen en roze droomkasteel.

Roze: een entertainment loft van 140 vierkante meter, een inspiratie kamer, een broeikas op het dak, een bibliotheek en een menagerie (prive dierentuin)

Groen: zonnepanelen, bamboe vloeren, een waterbesparend toilet en lokale materialen.

Nu maar hopen dat Ken er wil wonen, maar Martha Kuiken van Pink & Green zou er waarschijnlijk voor tekenen. Bekijk hier trouwens het interview dat @derodecaravan met deze inspirerende, groene onderneemster had.

Bron: Fastcodesign

Over de schrijver

1 gedachte over “Geen grap: Barbie’s droomhuis heeft zonnepanelen en een meditatieruimte”

Reacties zijn gesloten.