Geen voedselverspilling: geniet van een No Waste Soepje op Wereldvoedseldag

No Waste Soep tegen voedselverspilling. Foto: Zeppweb, Flickr
No Waste Soep tegen voedselverspilling. Foto: Zeppweb, Flickr

Voedselverspilling tegen gaan met een No Wast Soep. Foto: Damn Food Waste, facebook[/caption]Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. De Youth Food Movement (YFM) organiseert in het komende jaar door heel Nederland DiscoSoeps. Op Wereldvoedseldag kun je genieten van “no waste soep” in Den Haag, Groningen, Utrecht en Eindhoven.
Het probleem van voedselverspilling
Volgens wereldvoedselorganisatie FAO gooien we een derde van al het geproduceerde voedsel weg. Dit is ongeveer 4,4 miljard euro per jaar dat de vuilnisbak in verdwijnt en zo’n 50 kg per persoon per jaar aan voedsel dat we niet opeten. Dit terwijl er nog steeds zoveel mensen zijn die niet genoeg eten ter beschikking hebben. Doodzonde!
DiscoSoep
Om het probleem van voedselverspilling aan te pakken organiseert de YFM naar aanleiding van Wereldvoedseldag in heel Nederland verschillende DiscoSoeps. DiscoSoep is een concept waarbij groenten die anders zouden worden weggegooid, omdat ze een plekje hebben of krom zijn, tot soep worden gemaakt door vrijwilligers. Dit onder begeleiding van DJ’s die lekkere plaatjes draaien. Zodra de soep klaar is zal deze gratis worden geserveerd aan een ieder die ervan wil genieten. DiscoSoep werd in Nederland voor het eerst geïntroduceerd tijdens Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam en was daar met 5000 eters meteen een groot succes. En niet in Nederland, ook op andere plekken in de wereld worden soortgelijke events georganiseerd.
De Nederlandse tour van DiscoSoep wordt in Den Haag afgetrapt, waarbij alle Tweede Kamerleden van harte worden uitgenodigd om een soepje te komen eten.
Bron: YFM, Damn Food Waste
Lees ook
Bamboe t-shirts voor mannen én vrouwen nu met 10% korting
Tegenlicht bonusvideo: De Tostifabriek maakt zelf alle ingrediënten voor een tosti… midden in de stad
Blue Zones: zo word je 100 jaar met gezond eten

Over de schrijver

3 reacties op “Geen voedselverspilling: geniet van een No Waste Soepje op Wereldvoedseldag”

  1. Pingback: Gemakkelijke supertip: zo houd je sla lang goed - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.