Geen bijtelling voor elektrische leaserijders rond de A15

A15_groenste_snelwegGoed nieuws voor leaserijders rond de A15: als ze dit jaar hun ‘gewone’ leaseauto inruilen voor een elektrische, dan betalen ze vijf jaar lang geen bijtelling. Deze actie van Natuur & Milieu en leasemaatschappij Athlon Car Lease is onderdeel van Project A15. De organisaties willen elektrisch rijden op groene stroom een extra impuls geven.

Project A15

Project A15 maakt van de A15 de groenste snelweg van Nederland. De organisatoren willen 40.000 mensen elektrisch laten rijden in 3.500 deelauto’s op de A15. Automobilisten tanken groene stroom van zon en wind die langs de A15 zelf wordt opgewekt. De milieuwinst hiervan is uiteraard groot: van fossiel naar elektrisch rijden, van autobezit naar autodelen, van gewone stroom naar groene stroom. Wil je bijdragen aan dit project? Check de Facebookpagina.

Belastingvoordelen elektrisch rijden ook buiten regio A15

Ook als je niet langs de A15 woont, biedt een overstap op elektrisch rijden veel belastingvoordelen. Er geldt bijvoorbeeld een BPM-vrijstelling. Deze loopt in ieder geval door tot 2018. Zuinige auto’s, met een CO2-uitstoot van maximaal 95g/km (diesel) of maximaal 110g/km (benzine), komen daarnaast structureel in aanmerking voor willekeurige afschrijving: 75% van het aankoopbedrag mag versneld worden afgeschreven. En voor auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 95g/km (diesel) of maximaal 110g/km (benzine) hoe je geen motorrijtuigenbelasting te betalen. hetkanWel heeft hier alle belastingvoordelen van elektrisch rijden op een rij gezet.

Tevreden rijders

Hoewel elektrisch rijden nog niet bij iedereen een goede naam heeft, blijken gebruikers erg tevreden. Bij een recent onderzoek van Agentschap NL waren zakelijke gebruikers erg positief over hun elektrische auto’s, vrachtwagens of vaartuigen. Zo’n 200 bedrijven en projecten door heel Nederland werden gevraagd naar hun mening over elektrisch rijden en varen. Zij gaven daarbij gemiddeld een 7,8 als cijfer om hun tevredenheid over hun elektrische vehikels uit te drukken.
Voor geld en gemak kun je dus prima overstappen op elektrisch rijden. Maar misschien wel de beste reden om te kiezen voor elektrisch rijden: ons land heeft de slechtste luchtkwaliteit van Europa. De belangrijkste oorzaak? Het verkeer. Dat zorgt voor de uitstoot van veel fijnstof. Maar we kunnen onze luchtkwaliteit verbeteren zoals deze video laat zien.

Over de schrijver

1 reactie op “Geen bijtelling voor elektrische leaserijders rond de A15”

  1. Slechtste luchtkwaliteit van Europa? We moeten ons schamen! Tenminste… dat zou je zeggen. We zijn ook één van de dichtstbevolkte landen, dus vraag me af hoe deze meting exact is gedaan?
    Elektrisch rijden is de toekomst, de groeipercentages zijn jaarlijks groter dan ooit te voren! Hoelang gaat het nog duren voordat minimaal 50% elektrisch rijdt?!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020