Geld verdienen met je auto door te delen

160207691 B680A49B15 Z
Foto: Libertinus, Flickr

Een auto slurpt geld, ook als hij stil staat: de verzekering, de wegenbelasting en afschrijving tikken gewoon door als de auto werkeloos voor de deur staat. Een Nederlands bedrijf introduceert nu een makkelijke manier om geld te verdienen aan je eigen auto: door hem te delen.

Een Nederlander zit gemiddeld slechts een half uur per dag in de auto. Je hebt de auto dus meestal niet nodig. Vandaar dat het idee van deelauto’s al langer bestaat. In veel buurten vind je al speciale auto’s die je kunt huren voor een korte periode.

Een aantal bedrijven wil nu ook de auto’s van gewone Nederlanders inzetten. Dan heb je niet een paar auto’s in de buurt tot je beschikking, maar tientallen of zelfs honderden. In Groot-Britannië, de VS en Duitsland zijn zulke projecten al een succes.

Het werkt eenvoudig: je geeft zelf aan online aan wanneer je auto beschikbaar is. Mensen die een auto willen huren kunnen deze dan online vinden. Het bedrijf regelt verder de verzekering en betaling. De verhuurder bepaalt de prijs die iemand voor zijn auto moet betalen.

Het bedrijf MyWheels start binnenkort in heel Nederland. Er is al een proefproject in Zeeuws Vlaanderen. In kleine dorpen zijn geen gewone huurauto’s beschikbaar. Daar is het delen van particuliere auto’s een uitkomst. Andere bedrijven zoals Snappcar en Wego staan ook klaar om in Nederland te beginnen.

Bron: CBS, mywheels, Omroep Zeeland

Lees ook

Elektrisch rijden is schoon en goedkoop

Elektrisch rijden is niet de enige revolutie in groen autoland

Klimaatverhalen voor bij het slapen gaan

Over de schrijver

1 reactie op “Geld verdienen met je auto door te delen”

  1. Pingback: Club van 30 - Duurzaam nieuws - Autobezit zal halveren in Nederland

Reacties zijn uitgeschakeld.