Geld verdienen met je oude mobiel (of maak een ander rijk)

Foto: prayitno, Flickr

Houd piraten uit de buurt van je oude mobiel: het is een schatkist! Uit 1 ton mobiele telefoons (zonder batterijen) valt 140 kilogram koper, 3.14 kilogram zilver, 300 gram goud, 130 gram palladium en 3 gram platina te halen. In een telefoon zit meer goud dan in gouderts van hetzelfde gewicht! Desondanks recyclet slechts 3% van alle mensen hun gebruikte mobiele telefoon. Hergebruik van mobiele telefoons komt zelfs nog minder voor.
Gemiddeld laat elke Nederlander 3 toestellen ergens ongebruikt in een la liggen. Uiteindelijk belanden deze telefoons in een prullenbak. “Kinderen in Afrika zouden er blij mee zijn!” zou mijn moeder zeggen. Nou, mam, ik heb een idee: geef je mobiel een betere toekomst.
Lees ook
Zelf zonnepanelen? Veel gemakkelijker wordt het niet
Groene pc: een duurzame digitale lifestyle is mogelijk
Handige apps voor een gezonder, leuker of groener leven
GSMLoket verzorgt de retourstromen van gebruikte mobiele telefoons. Bedrijven of personen kunnen hun oude GSM op deze website verkopen. Er ligt dus gewoon een klein fortuin in je la. En zelfs als je mobiel geen waarde meer heeft, dan mag je hem nog gratis opsturen naar GSMLoket, voor een verantwoorde recycling.
Je kunt ook anderen rijk maken met je oude telefoon. GSMLoket samen met FairPhone.nl, het initiatief voor de productie van een eerlijke mobiele telefoon. Hierdoor kun je ook op deze website je mobiel inleveren. De opbrengst komt dan ten goede aan een project in Congo voor de ontwikkeling van een eerlijke telefoon.
Kortom, er ligt geld in je la waarvan je niet eens wist dat je het had, en je kunt dit ook nog eens makkelijk investeren in een groener en eerlijker leven. “Mooi he, alles”, zou Loesje zeggen.

Er zijn nog verschillende andere manieren om je telefoon te verkopen: via verkoopjetelefoon.nl, leverjegsmin.nl, en zonzoo.nl. En als je een wat nieuwer model telefoon hebt, is ruilen op marktplaats natuurlijk ook een goed idee.
Bij hetkanWel zijn we zo groen, dat we zelfs onze artikelen recyclen. In de zomer publiceren we artikelen uit ons archief opnieuw:  omdat jij ze misschien gemist hebt en het mooie verhalen zijn die, evtentueel met een kleine update, nog steeds actueel zijn. Het originele artikel vind je hier.

Over de schrijver

11 reacties op “Geld verdienen met je oude mobiel (of maak een ander rijk)”

  1. Pingback: Tegenlicht: recycling van oude mobieltjes is big business

Reacties zijn uitgeschakeld.