Geld verdienen met zonne-energie

Foto: Center for Neighborhood Technology, Flickr
Foto: Center for Neighborhood Technology, Flickr

De afgelopen anderhalf jaar is de prijs van zonnepanelen flink naar beneden gegaan. Hierdoor zijn zonnepanelen, ook zonder subsidie, een buitengewoon rendabele investering geworden.

Bij het zoeken naar een zonnepanelenleverancier kun je verschillende leuke systemen vinden. Op de site zonnepanelen-info.nl kun je vervolgens de terugverdientijd berekenen. Bij de systeemprijzen van een leverancier die wij vonden kan een gemiddeld gezin in 12 jaar tijd de aanschafkosten van de zonnepanelen terug verdienen. Daarna begint het grote verdienen. Op het bekeken syteem zit een productiegarantie van 25 jaar en dit zou volgens de rekenhulp betekenen dat je in 25 jaar bijna 26.000 Euro voordeel kan behalen.

Wellicht zullen er een paar duizend euro van dit getal afmoeten vanwege bijkomende kosten in het onderhoud. Maar zelfs dan blijft het een investering met een bijzonder goed rendement. Daarbij breng je in één klap je uitstoot van CO2 voor elektriciteit naar 0, en maak je jezelf een stuk onafhankelijker van de fossiele energie industrie.

Begin 2010 en het nieuwe decennium op een goede manier door vanaf nu je eigen energieleverancier te worden!

Over de schrijver

18 reacties op “Geld verdienen met zonne-energie”

 1. Hallo,

  Ik heb drie weken gelden mijn zonnestroomsysteem 3290 Wattpiek besteld bij http://www.profinrg.nl/ en afgelopen maandag zijn ze gemonteerd. Ik heb een schuin dak mooi zuid georienteerd wat in het begin lastig te bereiken was, maar de monteurs van Profinrg hebben dit uitstekend gedaan. Het was erg betaalbaar heb tot nu toe nog geen goedkopere aanbieder gezien. Dus ik ben erg tevreden.

  Remon

 2. Hallo Geert,

  Ik snap je punt niet zo goed, je koopt een omvormer die de stroom die je zonnepanelen maken omvormen naar de juiste spanning zodat je die aan het net kunt leveren. Verder is uit de praktijk gebleken dat een zonnepaneel van 100Wp gemiddeld rond de 80 kWh per jaar oplevert. Agentschap Nl rekent zelfs met 85 kWh.

  Zonnepanelen zijn inmiddels zeer consumentvriendelijk. Je schaft ze aan en alles wordt voor je geinstalleerd. Vervolgens moet je een brutoproductiemeter laten installeren en je aanmelden bij CertiQ. En dan ben je klaar. Dan ben je duurzame energie producent. Al dit soort technische zaken kan interessant zijn voor de die-hard technicus maar niet zo relevant voor de "gewone burger" die zonnepanelen aanschaffen. Een kind kan tegenwoordig de was doen met zonne-energie.

 3. Dan te bedenken dat we met 1 Kw (=0,72 Pk) maar weinig kunnen.
  Wat ik mij trouwens afvraag is het volgende.
  Wanneer ik aan het net wil leveren zal ik een hogere spanning moeten opwekken. Het spanningsverschil is daarbij van doorslag gevend belang. Dat is namelijk de factor U in het rekensommetje en betreft slechts enkele volts. Stel dat mijn zonnepanelen inderdaad 4 volt meer opleveren dan wat het nat biedt. Dan lever ik dus vier volt maal de stroom en die is zeer laag omdat deze in verhouding tot de opgewekte stroom een rechtevenredig deel van de spanning betreft. Dit kan nooit enige redement opleveren. Kan iemand mij een redabele berekening tonen?

 4. Pingback: Zonnepanelen: waar kan ik subsidie krijgen? - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020