Gelderland krijgt Solarpark met 10.000 panelen

GrüneFraktionBayern, Flickr.com
GrüneFraktionBayern, Flickr.com

In De Kwekerij in Hengelo wordt het grootste Solarpark van Nederland gebouwd. Dit park, dat nu ook de goedkeuring van het college van Burgemeester en Wethouders kan wegdragen, combineert 10.000 zonnepanelen met een tuin- en wandelgebied én educatieve mogelijkheden. De benodigde investering wordt onder meer via crowdfunding bij elkaar gebracht.

7 hectare aan recreatie
Het park, dat een oppervlakte van 7 hectare gaat beslaan, bestaat straks niet alleen uit panelen in rekken of op palen. De zonnepanelen worden ook geïntegreerd in zogenaamde solarbomen, vijvers met drijvende zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s, waarbij de opgewekte energie direct weer gebruikt kan worden voor het opladen van auto’s van de bezoekers. Het park moet jaarlijks genoeg energie opwekken om ongeveer 600 huishoudens te voorzien van stroom.

Betrokkenheid van burgers
Om dit park te realiseren, moet er ongeveer 4,4 miljoen euro bij elkaar gebracht worden. De gemeente levert een bijdrage door grond beschikbaar te stellen in ruil voor pacht, maar betaalt niet mee aan de bouw van het park. De initiatiefnemers hopen door middel van crowdfunding voldoende middelen bij elkaar te krijgen. Zo kunnen ook burgers bijdragen aan de realisatie van dit bijzondere park.

Bron: Gemeente Bronckhorst

Lees ook:

Zie zelf hoe hard de zonnerevolutie in Duitsland gaat
Crowdfunding voor Amsterdamse stadsboerderij
Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam

2 reacties op “Gelderland krijgt Solarpark met 10.000 panelen”

Reacties zijn uitgeschakeld.