Top 5 makkelijke levensverlengers

Bron: tadolo (Flickr.com)

Gelukkige mensen genieten niet alleen van het leven, ze leven vaak ook langer. Nieuw onderzoek wijst uit dat blije mensen 35% minder kans hebben om te sterven dan hun ongelukkige medemens. Maar er zijn meer factoren die effect hebben op onze levensduur.

Zon
De moderne mens komt steeds minder buiten. Dit is erg ongezond, hebben wetenschappers ontdekt. Door een gebrek aan zon krijgen we een tekort aan vitamine D. Dit vergroot de kans op kanker en andere ziektes, zoals autisme. Je kunt dit vermijden door regelmatig naar buiten te gaan.

Koffie
Het drinken van drie tot vier kopjes koffie per dag, blijkt veel positieve effecten te hebben. Zo verkleint het de kans op prostaatkanker, beschermt het tegen Alzheimer en helpt het diabetes type-2 te voorkomen.

Huwelijk
Een huwelijk blijkt net zoveel invloed te hebben op onze gezondheid als roken en overgewicht. Uit onderzoek onder bypasspatiënten, blijkt dat een gelukkig hart vaak een gezonder hart is. Onderzoeker King verklaart dit: “Om gezond te blijven na een bypass, moet je jouw gewoonten veranderen. Als je gelukkig getrouwd bent, zal iemand je aanmoedigen om meer te bewegen, op dieet te gaan en te stoppen met roken.”

Vrijwilligerswerk
Het doen van vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor je gemoedsrust, ook je gezondheid gaat met sprongen vooruit. Uit onderzoek onder 55-plussers blijkt namelijk dat mensen die vrijwilligerswerk langer gezond blijven, minder last hebben van fysieke aandoeningen en chronische ziekten, en positiever antwoorden op de vraag hoe zij zich voelen.

Bron: Science, MedicalXpress, hetkanWel

Lees ook
Wind levert meer rente dan de bank
Sunny Bergman belicht positieve kans van seks
Aardbevingen gevolg van schalieboringen

2 reacties op “Top 5 makkelijke levensverlengers”

  1. Omdat een geslaagde trouwdag zo'n geweldige positief impact heeft op een mens, kan zelfs van alleen dit geluksmoment heel lang nagenoten worden. Ik help alleen al daarom graag een bruidspaar naar een succesvolle bruiloft

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020