Gember gaat honger tegen en andere voordelen van deze wortel

Gember is een bijzondere smaakmaker, die deel uitmaakt van de wortelstokfamilie. De belangrijkste bestanddelen zijn gingerol en shogaol, die zorgen voor de smaak. Het is heerlijk in soepen, curry’s en smoothies en het is nog gezond ook. Gember heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking en werkt goed tegen misselijkheid. We zetten de voordelen voor je op een rij en vertellen je op welke manier je het kunt gebruiken.

Sinds de oudheid is gember al populair. Het bevat 115 bioactieve stoffen, dat wil zeggen dat ze een positief effect hebben op je lichaam. De antioxidanten in gember gaan vrije radicalen tegen. Vrije radicalen zijn stoffen, die schade kunnen toebrengen aan je cellen en weefsels.

Gember helpt je spijsvertering

Als je te snel, te zwaar, of te veel hebt gegeten, kan je echt een ‘blok’ in je maag voelen. Een kopje gemberthee kan dan wonderen doen. Het ondersteunt je lichaam bij het afbreken van gas en zorgt voor een goede stoelgang. Uit onderzoek bleek ook dat als mensen met chronische indigestie gembercapsules namen na het eten, hun maag veel sneller leeg was, dan als ze dat niet deden. Daarnaast helpt het bij het opnemen van voedingsstoffen uit je eten

Misselijkheid en infecties

Misselijkheid door zwangerschap of door wagenziekte is echt ontzettend vervelend. Gember kan daartegen helpen. Een theelepel geraspt is al genoeg.

Als je verkouden bent, kan gember je lichaam helpen om te vechten tegen virussen en bacteriën. Het werkt ontstekingsremmend en sterkt je immuunsysteem.

Spier- en menstruatiepijn

Soms kun je vreselijke spierpijn hebben na een heftige work-out, wandeling of klussen in huis. Uit onderzoek blijkt dat mensen met spierblessures die dagelijks 2 gram namen zich binnen 11 dagen een stuk beter voelden dan mensen die dat niet deden.

Volgens een experiment helpt gember ook tegen menstruatiepijn. Capsules waren net zo effectief als ibuprofen.

Gember gaat honger tegen

Gember gaat ook honger tegen. Uit onderzoek bleek dat het innemen van 2 gram gemberpoeder, opgelost in warm water bij het ontbijt, het hongergevoel van de deelnemers verminderde. Het was wel een kleine studie, waardoor er meer onderzoek nodig is om harde conclusies te trekken.

Gember

Hoe kun je gember gebruiken

Je kunt dagelijks verse gember gebruiken, maar het is ook in poeders, capsules of vloeibare vorm te krijgen. Bij Natuurvoordeel.nl kun je nu ook puur en biologisch gembersap van het merk Go-Now bestellen. Het komt in een glazen fles. Super gemakkelijk voor in je smoothie, soep, koekjesdeeg, water of curry. En de fles kan weer gerecycled worden.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Natuurvoordeel.nl. Natuurvoordeel.nl is de voordeligste natuurwinkel van Nederland & België. De webwinkel verkoopt betaalbare voedingssupplementen, 100% biologische sappen, natuurlijke cosmetica en vitaminen – minderalen preparaten.

Over de schrijver

7 reacties op “Gember gaat honger tegen en andere voordelen van deze wortel”

  1. Wat een waardeloze actie van jullie. Levensgevaarlijk. De Wereld draait door (is gestopt) en Jort Kelder reclame laten maken voor bitcoins.

  2. Ik heb een netzo niet werkende computer als iEMKJE hEIER.
    vriendelijke groet,
    frederik

    ps. en de tasjes kan ik ook niet vinden

Reacties zijn uitgeschakeld.