Generaal: “Overgewicht grotere vijand staatsveiligheid dan Iran”

Fittesoldaten
Deze Soldaten Zijn Wél Fit. Foto: Parker Michael Knight, Flickr

Iran vormt de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten. Daarover zijn de meeste politieke en militaire deskundigen op het Aspen Ideas Festival in Colorado het eens. Ook Pakistan is een land om voor op te passen. In The Atlantic wordt Pakistan de ‘Walmart van de nucleaire handel’ genoemd. Het Aspen Ideas Festival is een jaarlijkse conferentie waar gediscussieerd wordt over innovatieve ideeën voor de toekomst van de Verenigde Staten.
Generaal Stanley McChrystal, de voormalige commandant van de Amerikaanse en internationale strijdkrachten in Afghanistan, is een andere mening toegedaan. De gepensioneerde militair zei op de conferentie in Colorado dat de Verenigde Staten Iran en Pakistan wel kan verslaan als het nodig is. Twee binnenlandse problemen – obesitas en slecht onderwijs – vormen volgens McChrystal een veel groter gevaar voor de veiligheid van de VS.

McChrystal wees op het stijgende percentage jonge Amerikanen dat de middelbare school verlaat zonder diploma en op de toename van overgewicht. 33 procent van de jonge Amerikanen is te zwaar en/of te dom om in het leger te dienen. “It’s a national security issue”, aldus de generaal.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Onderzoek naar Britse bankschandalen
Virale video Greenpeace fopt Shell, media en publiek
Waarom kiest IJsland telkens dezelfde president?

Over de schrijver