Geniaal: Asfalt wekt zonnestroom op

Deze tegels wekken zonne-energie op. Foto: Inhabitat
Deze tegels wekken zonne-energie op. Foto: Inhabitat

Scott and Julie Brusaw hebben een droom, namelijk dat op een dag, al het asfalt in de verenigde staten van zonnepanelen gemaakt zal zijn. Acht jaar geleden zijn ze daarom begonnen met het bedrijf Solar Roadways. Na lang experimenteren, en veel geworstel met de financiering van het project, is de eerste zonne-energie-opwekkende parkeerplaats nu een feit.
.
De zeshoekige vlakken genereren niet alleen energie, maar hebben ook ingebouwde led verlichting en verwarming om sneeuw en ijs mee te smelten. Het geheel wordt bedekt door een laag super sterk glas dat gemakkelijk het gewicht van een auto aankan. Daarnaast kan dit type weg nutsvoorzieningen integreren. Kabels zoals hoogspanningslijnen kunnen gemakkelijk verwerkt worden in het design voor efficiënter gebruik. Door het verwijderen van hoogspanningskabels verbeter je ook nog eens het bereik van je mobiele telefoon.

Het product is nog niet klaar om daadwerkelijk op onze wegen geïnstalleerd worden. Op dit moment bestaat zo’n 69% van de laag onder het glas uit zonnecellen. Het doel is om dit 100% te maken. Scott and Julie zijn daarom een crowdfunding campagne gestart via Indigogo. Het doel is om een miljoen dollar binnen te halen.

Wanneer we de eerste zonneweg kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Bekijk hier de crowdfundig pagina van het project.

Bron: Inhabitat

Lees ook
Snelweg van zonnepanelen en windmolens maakt Betuwe nog groener
[adrotate group=”2″]
9 mythes over zonnepanelen

3 reacties op “Geniaal: Asfalt wekt zonnestroom op”

  1. Pingback: Hilarische video toont "freakin'" potentieel van Solar Roadways » hetkanWel.nl

  2. Pingback: Asphalt arouses solar | blondiesview

  3. Pingback: Geniaal: Asfalt wekt zonnestroom op | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.