George Clooney verkoopt zijn elektrische bolide voor Sudan

Bron: csztova (Flickr.com)

In maart van dit jaar werd acteur George Clooney gearresteerd omdat hij protesteerde voor de Ambassade van Sudan in Washington. Hij vindt dat de Verenigde Staten een hardere positie in moeten nemen tegen president Omar al-Bashir en twee andere bewindslieden die worden gezocht door het internationale strafhof in Den Haag. Ook probeert hij aandacht te vragen voor de gruweldaden die plaatsvinden in Sudan: ”De regering in Khartoem moet stoppen met het lukraak doden van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen.” Nu heeft hij opnieuw een ludieke manier gevonden om aandacht te vragen voor Sudan: de veiling van zijn elektrische auto. Er wordt verwacht dat Tesla ‘signature 100’ Roadster $125.000,- zal opbrengen.
Limited Edition
De bolide wordt geveild op de Gooding & Company’s Pebble Beach Veiling op 19 augustus. Het is een sensatie is om in de auto te rijden, aldus Clooney, en er staat nog maar 2700 kilometer op de teller. Veiling-voorzitter David Gooding: “We zijn dolblij met Clooney’s wagen. Dit is een geweldige kans voor de moderne verzamelaar om een auto te kopen met de juiste elementen: een bekende eigenaar, een historische betekenis, het is een limited edition. Daarnaast steun je ook nog eens een goed doel.” De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan het Satellite Sentinel Project.
Satelliet
Dit project stuurt satellieten de lucht in om aanwijzingen te vinden voor de gruweldaden die daar zouden plaatsvinden. Het Satellite Sentinel Project hoopt er op deze manier achter te komen wat er werkelijk gaande is in Sudan. Deze beelden willen ze dan wereldkundig maken via de pers en beleidsmakers. Om zoveel mogelijk aandacht te krijgen, betrekken ze hier ook Facebook en Twitter bij. Zo hopen ze een wereldwijde bezorgdheid over de veiligheid in Sudan te generen en snel reacties hierop te krijgen.
Klus klaren
George Clooney staat met stip op nummer 1 als het gaat om sterren die zich inzetten voor goede doelen, maar zelf is hij bang dat hij niet genoeg doet. In een interview met The Hollywood Reporter zei hij hierover: “Ik ben bang dat ik het niet klaar krijg, of niet genoeg doe. Iedereen is bang voor de dood, maar mijn angst is niet dat ik sterf, maar dat ik de klus niet geklaard krijg.”
Bron: Mother Nature Network
Lees ook
Vriendschap is het geheim van een lang en gelukkig leven
De stof die je niet kent, maar wel nodig hebt, blijkt afwezig in onze voeding
Top 10 projecten om de wereld te verbeteren