Gesponsorde content: dit is hoe het werkt

Het is de ambitie van hetkanWEL om elke dag nieuwe blogs te leveren waarin we laten zien dat er een heleboel interessante dingen gebeuren, die het leven groener, eerlijker en leuker maken. Dit doen we met een klein team van bevlogen journalisten, die daar nauwelijks voor betaald krijgen. We zoeken informatie, interviewen mensen, checken de feiten, nemen de proef op de som en schrijven onafhankelijke content, die moet informeren en inspireren.

Af en toe plaatsen we een blog dat gesponsord is. Dat betekent overigens niet dat dit blog op een andere manier tot stand is gekomen dan onze reguliere blogs. Het betekent simpelweg dat een merk bereid is om z’n naam te verbinden aan deze content. En dat is broodnodig.

Content kost geld

Omdat we online content dagelijks gratis tot ons nemen, vergeten we vaak dat het wel degelijk geld kost om deze content te maken. De site moet onderhouden worden, de artikelen moeten geschreven worden, de telefoonrekeningen moeten betaald en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het aardig zou zijn als onze schrijvers ook een kleine vergoeding krijgen voor hun onmetelijke inzet. Want dat is op dit moment nog niet het geval.

Alleen maar merken met een duurzame ambitie

Sponsors zijn dus meer dan welkom, omdat zij de financiële motor zijn waarop hetkanWEL, net als andere websites, draait. Dat betekent overigens niet dat we zomaar met iedereen in zee gaan. We verbinden ons alleen aan merken, die zich – net als wij – inzetten om onze planeet beetje bij beetje elke dag wat groener te kleuren, zodat er ook nog een aarde is voor toekomstige generaties. Die connectie is voor ons heel belangrijk. Net als het principe dat we boven alles een onafhankelijk platform zijn en blijven. We schrijven alle gesponsorde content zelf en hanteren daarbij dezelfde maatstaf als bij onze reguliere blogs.

Altijd duidelijk vermeld

Omdat we niemand willen misleiden, vermelden we altijd duidelijk welke blogs gesponsord zijn en door welk merk. Mocht je niet begrijpen waarom we met bepaalde merken in zee gegaan zijn, dan horen we dat uiteraard graag. HetkanWEL zou immers niet zonder jou bestaan, dus jouw mening en feedback is van onschatbare waarde voor ons. Stuur ons dus vooral een mailtje met je vragen en opmerkingen en we reageren gegarandeerd.
Dat een tijdschrift voor de helft uit gesponsorde content bestaat, vinden we heel normaal. Net als het feit dat tv-programma’s mede mogelijk gemaakt zijn door bepaalde merken. Voor geschreven online content is sponsoring net zo noodzakelijk. Want zonder sponsoring geen hetkanWEL en dat zou toch eeuwig zonde zijn. Helemaal nu het leger aan mensen dat hun leven wil verduurzamen groeit en er steeds vaker gedacht wordt: hetkanWEL! En dat is ook precies wat zij denken: een site als hetkanWEL met dagelijkse content voor een groener, eerlijker en leuker leven is heel goed mogelijk met een beetje sponsoring door merken met een duurzame ambitie.

Over de schrijver