Gewonde dolfijn vraagt hulp aan duikers

7112029433 725376A06D N
Bron: Tolomea (Flickr.com)

Dat dolfijnen hele slimme dieren zijn, dat is algemeen bekend. Maar dat ze ook zelf om hulp kunnen vragen, is bijna ongelooflijk. Toch had een groep duikers recent een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Een gewonde, wilde dolfijn zwom op hem af in de hoop dat zij hem konden helpen.

Tijdens een nachtduik in Hawaï op 11 januari, verwachtte een groep van duikers tientallen manta’s te zien, maar in plaats daarvan hadden ze een geweldige ontmoeting met een dolfijn die behoefte had aan hulp. Het arme dier was verstrikt geraakt in een vislijn en de haak bleek in de linkervin vast te zitten. Dit zorgde ervoor dat de dolfijn niet meer goed kon zwemmen. “Ik gebaarde met mijn wijsvinger dat hij moest komen en hij zwom recht op me af”, aldus duiker Keller Laros, oprichter van Manta Pacific Research Foundation. “Het verbaasde me dat hij mijn gebaar herkende.”
De dolfijn zwom naar de duiker toe en positioneerde zich zo dat zijn menselijke helper er gemakkelijk bij kon. Daarna wachtte hij geduldig tot de duiker de lijn kon los snijden en de haak eruit halen. Ondertussen kon één van de andere duikers het hele voorval filmen. Nadat de dolfijn bevrijd is, zwemt het rustig weer weg. “Het was geweldig,” zegt Laros over zijn fantastische reddingsactie.

Bron: Yahoo News, Vet Street
Lees ook
Hoe Hollands is onze kaas eigenlijk? Deze kaasjes zijn wél echt van eigen bodem
Bekijk hier de video over de hulpactie voor de gewonde dolfijn
Leonardo DiCaprio verruilt acteren voor milieuactivisme

29 gedachten over “Gewonde dolfijn vraagt hulp aan duikers”

  1. prachtig wat fijn dat er nog zulke mensen zijn ik vond het erg mooi om te zien hoe zo.n beest naar de mens toe komt hij moet gevoeld hebben dat zij goede mensen waren ik hoop dat hij het goed maakt en nog lang leeft

Reacties zijn gesloten.