Gewonde dolfijn vraagt hulp aan duikers

7112029433 725376A06D N
Bron: Tolomea (Flickr.com)

Dat dolfijnen hele slimme dieren zijn, dat is algemeen bekend. Maar dat ze ook zelf om hulp kunnen vragen, is bijna ongelooflijk. Toch had een groep duikers recent een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Een gewonde, wilde dolfijn zwom op hem af in de hoop dat zij hem konden helpen.

Tijdens een nachtduik in Hawaï op 11 januari, verwachtte een groep van duikers tientallen manta’s te zien, maar in plaats daarvan hadden ze een geweldige ontmoeting met een dolfijn die behoefte had aan hulp. Het arme dier was verstrikt geraakt in een vislijn en de haak bleek in de linkervin vast te zitten. Dit zorgde ervoor dat de dolfijn niet meer goed kon zwemmen. “Ik gebaarde met mijn wijsvinger dat hij moest komen en hij zwom recht op me af”, aldus duiker Keller Laros, oprichter van Manta Pacific Research Foundation. “Het verbaasde me dat hij mijn gebaar herkende.”
De dolfijn zwom naar de duiker toe en positioneerde zich zo dat zijn menselijke helper er gemakkelijk bij kon. Daarna wachtte hij geduldig tot de duiker de lijn kon los snijden en de haak eruit halen. Ondertussen kon één van de andere duikers het hele voorval filmen. Nadat de dolfijn bevrijd is, zwemt het rustig weer weg. “Het was geweldig,” zegt Laros over zijn fantastische reddingsactie.

Bron: Yahoo News, Vet Street
Lees ook
Hoe Hollands is onze kaas eigenlijk? Deze kaasjes zijn wél echt van eigen bodem
Bekijk hier de video over de hulpactie voor de gewonde dolfijn
Leonardo DiCaprio verruilt acteren voor milieuactivisme

29 reacties op “Gewonde dolfijn vraagt hulp aan duikers”

  1. Geweldig! Ik heb genoten van de hulp aktie. Dieren voelen aan hoe de mensen zijn. Ik verzorg wilde katten in Spanje. In het begin zijn ze schuw en afstandelijk. Binnen 6 weken eten zij uit mijn hand .Het is prachtig om de ontwikkeling te observeren van de katten die elke dag steeds een stapje dichter naar mij toe komen. De laatste dag van mijn verblijf leggen zij een dode muis of kikker bij mijn deur om te bedanken voor de goede zorg.Ongeloflijk!

  2. we kijken naar dit filmtje.het zijn altijd wonderbaarlijke dieren geweest.maar ze worden met bosjes af geslacht.dierenmoord…en waarom??er is eten genoeg op deze wereld.en zo zijn er zoveel dieren die on nodig worden vermoord.ik kan het niet anders noemen..de wereld is al aan het verrotten..respect voor het leven is ver zoekende..maar het filmtje bewijst maar weer hoe goed sommige mensen kunnen zijn ..geef donaties aan menssen die de dieren beschermen.grt zanger .johnny rivers.nijmegen

  3. fantatisch en wat een vertrouwen van die dolfijn 🙂
    maar als de mens eens meer aan de natuur dacht met hun vis(netten) en troep in het water gooien dan was deze aktie niet nodig geweest, dit laat duidelijk zien dus wat argeloos over boord gegooit wordt wat het voor nadeel is wat niet in zicht is maar er toch zwemt
    wat het met onze natuur doet… dus mensen gooi niet alles overboord het bewijs zag je net dus…
    gelukkig kon deze dolfijn gered worden 🙂

  4. Deze dolfijn heeft het goed aangevoeld, dat deze mensen hem/haar konden helpen, anders was hij/zij niet naar deze persoon gezwommen. Eerst even goed kijken, of ze vertrouwen waren, vandaar het rondzwemmen tussen de duikers, en dan hulp vragen. Mooi om zoiets te mogen zien, fantastisch gewoon, kan er niets anders over zeggen.

Reacties zijn uitgeschakeld.