Review: gezichtsverzorging met melisse

Img 2087
Foto: Claudia Pietryga

 
Een jaar geleden testte ik een reiskitje van Dr. Hauschka met daarin enkele mini’s. Omdat ik enthousiast was over de producten wilde ik graag eens een full-size product aanschaffen. Op aanraden van een medewerker bij een reformwinkel heb ik de Dr. Hauschka gezichstcrème met melisse gekocht.
De gezichtscrème met melisse is gemaakt voor de gevoelige gemengde huid die dankzij de toevoeging van melisse de huid balanceert door de droge delen van het gezicht te hydrateren en de wat vettere delen juist te reguleren. In alle eerlijkheid vind ik niet dat ik een super extreme gemengde huid heb. Mijn wangen zijn wel ietsje droger dan mijn T-zone maar dat merk ik alleen als ik onder de douche vandaan kom en ik heb ook geen last van een overduidelijke vette T-zone aan het einde van de dag.
Praktische tube
De geur is lekker opwekkend. Fris, maar toch kruidig. De crème ruikt naar citroen (melisse?) en is medium vloeibaar waardoor hij gemakkelijk aanbrengt. Het product komt in een handige tube. Dat vind ik zelf wel praktisch, want het scheelt bacterierijke vingers in een potje én conserveringsmiddelen (als je de alcohol in deze crème tenminste niet meerekent). Hieronder de ingrediënten.
Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Cetearyl Alcohol, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Fragrance (Parfum), Citral*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Hectorite, Lysolecithin, Xanthan Gum, Coco- Glucoside, Zinc Oxide CI (77947) *Component of natural essential oils
Droge huid
Ondanks dat ik erg te spreken was over de andere crèmes van Dr. Hauschka denk ik niet dat ik deze opnieuw zou kopen. Ik vind namelijk dat mijn huid er wat droog door wordt. Ik gebruik daarom maar wat meer crème. Dit helpt wel, maar daardoor is hij helaas niet zuinig in gebruik. Ook heb ik ineens een paar rode plekjes die ik eerst niet had. Het is natuurlijk altijd moeilijk of te zeggen of zoiets door die crème komt. Wel vind ik het effect mooi. Dr. Hauschka geeft je huid vaak een mooie glow en ook dat is bij dit product het geval. De gezichtscrème van Dr. Hauschka komt in een tube van 30 ml en kost 20,50 euro.
 

Over de schrijver