Gezocht: kernachtig woord voor elektrische auto

Vdwvm Banner Fisker Karma

De opkomst van elektrisch autorijden is niet meer te stoppen. Er rijden inmiddels al tal van modellen op Nederlandse wegen. Grote en kleine automerken hebben bovendien nieuwe typen op stapel staan. Opladen en actieradius vormen steeds minder een probleem. We staan aan de vooravond van een revolutie, vergelijkbaar met die van internet en mobiele telefonie.
Voor de meeste nieuwe vindingen is er een kort en kernachtig woord. Neem als voorbeeld bromfiets en frisdrank. Maar voor elektrische auto’s is zo’n woord er nog niet. Maar dat gaat spoedig veranderen, misschien wel dankzij jou!
Vandaag start op de website VoordeWereldvanMorgen.nl een prijsvraag die moet leiden tot een krachtig woord voor elektrische auto, bijvoorbeeld groenmobiel, ecocar of bliksemschicht. Uit de inzendingen worden de tien krachtigste woorden uitgekozen. Iedereen kan vervolgens via VoordeWereldvanMorgen.nl stemmen op de tien beste woorden.
Prijzen
Er zijn prachtige prijzen, die worden gewonnen door degene die als eerste het winnende woord heeft ingediend, en de nummer twee en drie met de meeste stemmen. Ook als je stemt maak je kans op een week rijden in een elektrische auto.
1) Een weekend lang rijden in een Tesla Roadster, aangeboden door Elektrisch Vervoer Centrum Rotterdam
2) Een week lang rijden in een Opel Ampera, Auto van het jaar 2012, aangeboden door Opel
3) Een VIP-dag bij de afdeling Automotive Systems van de TU Eindhoven
Vanaf half mei kun je stemmen op de ingediende namen. Ook voor het stemmen maak je kans op mooie prijzen:
1) Een week lang rijden in Citroën C-ZERO, aangeboden door Citroën
2) 25 exemplaren van de ‘Keuzegids elektrisch autorijden’
Doe mee!
Op deze pagina kun je de inzending plaatsen: http://www.voordewereldvanmorgen.nl/prijsvraag-verzin-een-kernachtig-woord-voor-elektrische-auto. Vul het nieuwe woord voor ‘elektrische auto’ met je motivatie in bij het veld ‘Opmerkingen’.
Deze prijsvraag bestaat uit twee fasen:
1) Je kunt tot 3 mei een woord inzenden
2) Vanaf 3 mei tot 17 mei kun je stemmen op je favoriete woord
Waarom deze prijsvraag?
De ASN Bank is voor duurzame energie en wil elektrisch autorijden stimuleren. De introductie van de het boek ‘Keuzegids elektrisch autorijden’ is de aanleiding voor deze prijsvraag. Dit is het eerste boek in Nederland dat antwoord geeft op alle vragen over elektrisch autorijden. Zie voor meer informatie: www.oplaadauto.com.
Lees ook
Schoon en geruisloos rijden op de e-scooter
Dossier elektrisch rijden
12 juni: meld je aan voor een avondje funshoppen in Utrecht

Over de schrijver