Gezocht! Proefpanel voor biologischewijnwinkel.nl

Biologische WijnKrijg je ook wel eens een warm gevoel bij je favoriete product, een land naar je hart of speciale muziek? Bij sommige mensen gaat dat warme gevoel veel verder: het wordt liefde. De komende week ga ik mensen interviewen die hun werk maken van hun liefde. En daarmee tegelijk de wereld een beetje mooier maken.

Ik ga op zoek naar bijzondere, voor de hand liggende, absurde en vrolijke liefdes. Wanneer ontstond de liefde? Kunnen mensen ervan leven? Hoe duurzaam is de liefde? Wat zijn de hobbels en de hoogtepunten? Dat en nog veel meer lees je in deze blog.

De komende tijd ga ik op zoek naar bijzondere vormen van de liefde voor eten en drinken. Zo kwam ik bij Frank Rozendaal met zijn liefde voor biologische wijn.

‘Ik houd mijn hele leven al van wijn. Vanaf het eerste moment dat ik een slok nam, vond ik het lekker. Achter elke fles wijn gaat een wereld van vakmanschap schuil. Het maken van wijn is een heel bewust proces en het resulteert in een unieke smaak. Wijn is geen uniform product, zoals cola. Of je nou Pepsi of Coca-Cola drinkt, het smaakt iets anders, maar het is gewoon cola. Bij wijn is dat nooit zo. Je raakt dus ook nooit uitgeproefd.

In mijn webshop verkoop ik alleen biologische wijnen. Door mijn vorige baan bij de ASN Bank is duurzaamheid voor mij een belangrijk thema geworden. De combinatie met wijn sprak me aan. De wijn wordt helemaal zonder chemische middelen gemaakt. En er is zo veel liefde voor de druif. Toen ik de film ‘Kissed by the grape’ zag, was ik helemaal verkocht. De passie spat van je scherm. Zo hoort het ook als je een product maakt: met volle aandacht eraan werken.

In Nederland waren er al meerdere biologische wijnwinkels. Dat was voor mij geen reden om er niet ook een te beginnen. Er is blijkbaar een markt voor en er is niets mis met goede concurrentie. Toen ik Gary Vaynerchuk hoorde spreken tijdens een congres, was ik helemaal overtuigd. Hij sprak namelijk over de combinatie tussen wijn en social media, mijn andere passie. Alles viel op zijn plek.

Inmiddels groeit mijn assortiment gestaag. Natuurlijk zijn er nog gaten, maar ik probeer een zo compleet mogelijk aanbod te bieden. En ik weet het, het is heel “vervelend”, maar ik proef alles zelf. Daar kan ik zo langzamerhand wel wat hulp bij gebruiken, dus kan iedereen zich bij me aanmelden voor het proefpanel.

Mijn droom is om een reis door Europa te maken om kleine wijnhuizen te ontdekken. Ik zie mezelf al in een busje naar het zuiden afzakken. Voordat ik zover ben, moet ik eerst nog even wat wijn verkopen.’

www.biologischewijnwinkel.nl

Over de schrijver

2 gedachten over “Gezocht! Proefpanel voor biologischewijnwinkel.nl”

Reacties zijn gesloten.