Gezonde snoepideeën voor Sint Maarten

“11 November is de dag…” dat kinderen door heel Nederland hun tasjes hopen te vullen met zoete lekkernijen. Nu zijn de meeste Sint Maarten traktaties verre van gezond, vaak gaat het om enorme suikerbommetjes die een aanval doen op het tandglazuur. Daarom hebben wij de leukste, gezonde(re) Sint Maarten snoep ideeën voor je opgezocht!

Fruit, maar dan wél leuk

Als kind zat ik er écht niet op te wachten, die ene buurvrouw die je na je enthousiast gezongen lied afscheepte met een mandarijn. Maar op deze leuke fruitideeën wordt vast wel enthousiast gereageerd.
1. Minion-bananen
Op deze Minion-bananen waren we meteen verliefd! Je kunt hier snel zijn ‘pakje’ uitprinten en de bananen versieren. Nog leuker wordt het als je hiervoor de iets zoetere babybanen gebruikt.
2. Mandarijnmannetjes
De traditionele mandarijn wordt leuk als je hem verkleed als een mannetje. Met wat satéprikkertjes en (suikervrije) drop ben je er al!
3. Rozijntjes
Rozijntjes zijn natuurlijk al decennia de gezondere snoepoptie voor kinderen. In handige kleine doosjes, die je eventueel nog verder kunt versieren, en lekker zoet.
Fruit Traktaties

Lekker snacken

Natuurlijk is veel zout ook niet al te gezond voor kinderen. Maar de onderstaande snacks kun je met een gerust hart uitdelen aan de zoutekauwen in je buurt. Pimp ze verder met leuke uitdeelzakjes en je hebt een hit.
4. Popcorn
Popcorn bevat niet al te veel calorieën en kun je inmiddels ook kopen bij de supermarkt in handige uitdeelzakjes of kies voor de biologische variant bijvoorbeeld van het merk Nom. Een gezonder alternatief!
5. Groentechips
Nog steeds chips (lekker!) maar dan weer gezonder. We hebben nog geen uitdeelzakjes gespot in de winkel maar koop een paar grote zakken en verdeel deze zelf over kleinere, vrolijke zakjes.

6. Nootjes
Just Nuts verkoopt vrolijke zakjes met nootjes maar net als bij de groentechips kun je hier ook zelf aan de slag. Koop een gezonde, liefst ongezouten & biologische, notenmix en verdeel deze over kleinere uitdeelzakjes.
Gezondere Snacks

Snoep gezonder

Wil je je buurtgenootjes toch verwennen met wat traditioneler snoepgoed dan zijn er gelukkig steeds meer suikervrije varianten van oude klassiekers op de markt. En ook kinderen met voedselallergieeën kun je nu verwennen!
7. Suikervrije lollies
Ook lollies zijn al jaren een hit en gelukkig zijn er nu ook suikervrije varianten op de markt! Bijvoorbeeld van Chupa Chups of Slimpie, beide te koop in de supermarkt. Daar kun je mee aankomen.
8. Goody good stuff uitdeelzakjes
Het snoep van Goody Good Stuff bevat geen gluten, lactose of gelatine waardoor het zeer geschikt is voor kinderen met een voedselallergie of een vegetarisch/veganistisch dieet. Handig!
9. Repen
Er zijn inmiddels genoeg gezondere alternatieven voor de mini-twix of -mars. Bijvoorbeeld de repen van Zonnatura of Nakd.
Gezonder Snoep
 
We hebben nog meer gezonde snoep ideeën verzameld op ons speciale Pinterest-bord. Heb jij nog leuke gezonde snoep ideeën? Deel ze met ons en laat hieronder een reactie achter!

Over de schrijver

2 gedachten over “Gezonde snoepideeën voor Sint Maarten”

  1. Toch maar even wat kanttekeningen….
    Rozijntjes zijn al decennia klang heel slecht voor het gebit en ze staan op nr 3 in de afkeurs-lijst, direct na de lollies en de toffees. Vanwege de combinatie zuur+zoet.
    Groentenchips zijn absoluut niet gezonder dan aardappelchips.
    Suikervrij snoepgoed is niet beter of gezonder dan snoep met suiker. Populaire suikervervangers als sorbitol en maltitol zijn misschien een uitkomst voor diabetespatiënten, maar veel mensen krijgen er diaree van.

Reacties zijn gesloten.