We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan een wereld waarin de bergen plastic slinken in plaats van groeien en waarin er genoeg ruimte overblijft voor mens en dier om lekker en gezond te leven. Toch vinden veel mensen, als het aankomt op persoonlijke verzorging in de badkamer, het nog lastig om oude gewoontes los te laten. Want word je haar nét zo schoon van een shampoo bar als van je oude, vertrouwde shampoo uit een plastic flesje? En help je je gezonde haar niet juist om zeep als je van shampoo wisselt? In deze blog leggen we je uit hoe een shampoo bar van Blokzeep niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook nog eens wonderen doet voor je haar!
Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Blokzeep
Rondzwervende shampooflessen
We nemen inmiddels allemaal braaf een herbruikbaar tasje mee naar de supermarkt, maar als het aankomt op de spullen in onze badkamer lijkt het nog niet helemaal te zijn doorgedrongen hoeveel afval we daar produceren. Plastic flessen shampoo en conditioner, douchegel, wegwerpscheermesjes en wattenstaafjes- of schijfjes: ze belanden allemaal binnen no-time weer in de prullenbak. Jaarlijks wordt er wereldwijd alleen al 135 ton plastic gebruikt voor flessen shampoo, die vervolgens grotendeels op een afvalberg belanden, of nog erger: in de zee. Daar blijven ze vervolgens honderden jaren rondzwerven voordat de natuur ze heeft afgebroken. Tijd voor verandering dus, want veel producten die we gewend zijn in plastic verpakking te kopen, kunnen ook heel goed zonder plastic!
Een minimale milieubelasting
Blokzeep verpakt haar bars daarom in Cradle-to-Cradle geproduceerde kartonnen verpakkingen, wat betekent dat ze CO2-neutraal gemaakt worden en – inclusief inkt – volledig biologisch afbreekbaar zijn. Maar niet alleen de verpakking is milieuvriendelijk, de milieuvoordelen van shampoo bars ten opzichte van plastic flessen shampoo zijn enorm. Een fles shampoo bevat gemiddeld 80% water en al dat water wordt de hele wereld over gesleept om uiteindelijk in badkamers weggespoeld te worden. De zepen van Blokzeep worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (één blok staat gelijk aan drie flessen shampoo) besparen ze bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot. Kortom; je bespaart water, plastic, geld en je verkleint je ecologische voetafdruk. En dan zijn de bars ook nog eens helemaal palmolie- en dierproefvrij en vegan!
Troepvrij en verzorgend
Het milieu minder belasten is natuurlijk heel fijn, maar we willen niet inleveren op de gezondheid van ons haar. Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. Ingrediëntenlijsten zijn niet transparant en veel shampoos maken gebruik van vervuilende ingrediënten zoals palmolie, waar enorme stukken regenwoud voor worden gekapt. Daarom maken ze bij Blokzeep alleen maar gebruik van natuurlijke ingrediënten én geven ze uitleg over de gebruikte ingrediënten. Neem bijvoorbeeld de mango shampoo en conditioner bar: geschikt voor ieder haartype vanwege natuurlijke ingrediënten als shea- en mangoboter, macadamianootolie en druivenpitolie. De oliën verzorgen en voeden het haar en geven het een zachte en natuurlijke glans terwijl de mangoboter de hoofdhuid herstelt en de haarwortels verstevigt. Benieuwd wat er nog meer in zit en wat deze ingrediënten betekenen? Blokzeep geeft zelfs uitleg over de ingewikkelde Latijnse namen.
Benieuwd of er een shampoo of conditioner bar is die bij jou haartype past? Of hou je niet zo van mango en ga je liever voor eucalyptus of kamille? Op de website van Blokzeep vind je nog veel meer soorten bars én geven ze je uitleg over het gebruik van deze solide shampoos.
3 gedachten over “Gezonder haar én een gezondere planeet? Dat kan met shampoo bar van Blokzeep”
Ik zou wel eens willen weten hoe je het blok en het bakje waar je het blokje inlegt schoon houdt.
Dat is toch wel het voordeel van een fles.
Als je een zeepbakje koopt met gaten erin (zodat het water weg kan lekken) blijft het schoon is mijn ervaring. Het bakje kan je eens in de zoveel tijd afspoelen. Je hebt tegenwoordig ook zakjes van bijvoorbeeld hennep waar je een blok zeep of shampoobar in kan bewaren. Die kan je dan weer heel makkelijk ophangen in je douche. Scheelt toch weer plastic. Maar we snappen dat een fles makkelijker is hoor.
toch is het verdacht dat er meerdere bedrijven exact dezelfde bars verkopen onder een andere naam + dat deze voor veel minder te vinden zij op ali express! ik vind de laatste tijd veel zgn wij zijn zo duurzaam bedrijfjes die dood ordinaire dropshippers zijn!
Reacties zijn gesloten.