Giro 555? Sleep een ijsberg naar de Hoorn van Afrika

2621865827 0225F50014
Foto: Tanenhaus

Er wordt veel noodhulp gedropt in hongerend Oost Afrika. Dat is goed. Maar de volgende keer is het beter om een ramp voor te zijn, en het probleem bij de bron aan te pakken: de droogte. Franse ingenieurs hebben een oplossing verzonnen. Zij willen een ijsberg naar droogtegebieden brengen die miljoenen mensen van water kan voorzien.

De onderzoekers van het Franse bedrijf Dassault Systemes hebben uitgerekend hoeveel tijd en geld het kost om een ijsberg van de Noordpool naar Afrika te halen. Met speciale maatregelen om smelten tegen te gaan kan een flinke ijsberg een half miljoen mensen één jaar van water voorzien. De kosten: minstens tien miljoen dollar. Dat lijkt veel, maar valt in het niet bij de menselijke ellende en financiële kosten die een hongersnood met zich mee brengt.

Bron: Physorg, treehugger

Lees ook

De ijsbeer kan weer lachen: poolijs kan aangroeien

Windmolens 300x beter dan 15 jaar terug

Laat je inspireren door duurzame doeners

Over de schrijver

3 reacties op “Giro 555? Sleep een ijsberg naar de Hoorn van Afrika”

  1. Goed staaltje van out-of-the-box denken. Een gemiddelde Hollywood film kost een veelvoud. En Ik zie veel liever beelden van zo'n globale reddingsoperatie op tv dan een stompzinnige blockbuster. Mega moraal boost voor de wereld !

Reacties zijn uitgeschakeld.