Kom tot rust in dit glazen tiny house middenin de natuur

Afbeelding: West Sweden | Hoe voel jij je als je in de natuur bent? Kom je tot rust? Waarschijnlijk wel. Een natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat je even ontsnapt aan de alledaagse hectiek en (als het goed is) geen stress ervaart. Helaas zit die drukte al gauw weer in je lijf zodra je thuiskomt. In Zweden werd onderzocht wat ‘de vrijheid om rond te zwerven’ kan betekenen voor de mentale en fysieke toestand van mensen met een stressvolle baan. De uitkomst is op z’n minst verrassend te noemen.

5 deelnemers

Onder andere een politie-agent, een journalist en een taxichauffeur werden voor het onderzoek uitgenodigd. Zij verbleven 72 uur in een glazen tiny house, middenin de natuur van Zweden. De deelnemers werden gedurende het verblijf continu gemonitord. De onderzoekers zagen al gauw een verbetering in het stressniveau van de deelnemers, waaronder een verlaagde hartfrequentie en bloeddruk. Op een (stress)schaal van 1-10 namen de stressniveaus gemiddeld af van 5.3 naar 1.7 punten. Dat komt overeen met een stressreductie van 70 procent. De deelnemers gaven zelf aan zich beter te voelen en creatiever te zijn.
Het onderzoek werd uitgevoerd door het Karolinska Institute in Stockholm, in samenwerking met Visit Sweden and West Sweden Tourist Board.
Pexels Photo 917494

Het verblijf

De deelnemers verbleven in een prachtig klein en off-grid glazen tiny house. Dankzij de glazen cabine konden zij genieten van een panoramisch uitzicht over het water en het bos. Het meubilair bestond enkel uit een bed en een lampje. Dat is nog eens tot rust komen.

Wil jij ook?

Nu wil jij natuurlijk ook 72 uur in zo’n glazen tiny house verblijven. Goed nieuws! Je kunt zo’n huisje boeken voor 72 uur, maar het is wel duur. De prijs begint bij 6695 Zweedse kronen (omgerekend zo’n 650 euro) per persoon. Die prijs is dan weer wel inclusief sauna, visuitrusting, een roeiboot én maaltijden.
Zou jij 72 uur off-grid willen wonen in de Zweedse natuur? En wat verwacht je dat het met jou doet? Laat het ons weten in een reactie.
Afbeelding bovenin: West Sweden

Over de schrijver