Recept voor zelfgemaakte gluhwein zonder alcohol

Recept voor gluhwein zonder alcohol. Foto: rpavich, Flickr
Recept voor gluhwein zonder alcohol. Foto: rpavich, Flickr

Je houdt ervan of niet. Of je hebt misschien nog nooit een lekkere glühwein gehad. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Het is hét drankje van de winter dat in Nederland beter bekend staat als Bisschopswijn, dat traditioneel rond de tijd van Sinterklaas gedronken wordt. Dit komt omdat de Goedheiligman vaak een slokje Bisschopswijn nam na zijn lange reis uit Spanje.

Vandaag kom ik met een simpele tutorial en recept hoe je zelf thuis glühwein/Bisschopswijn kan maken. Het is een ideaal recept om producten te hergebruiken, zoals bijvoorbeeld het vocht van de gestoofde peren waarvan ik het recept enkele weken geleden al deelde.

Recept gluhwein

Ingrediënten gluhwein

– het vocht van de stoofperen enkele weken geleden.
– 3 teentjes kruidnagel
– 1 stokje kaneel
– 1 limoen
– de schil van 1 sinaasappel
– 2 ster anijs

How to?
Dit is een recept voor een non-alcoholische glühwein. Dit gerecht is super simpel, want een groot deel van het recept heb ik al gedaan tijdens het maken van de stoofpeertjes.

Het enige dat ik deze week extra doe is het toevoegen van enkele smaken, zoals een zuurtje van de citroen, het frisse van de sinaasappel en het winterse van de kruidnagel.

Doe al deze producten in een pan en voeg het vocht van de stoofperen van enkele weken geleden toe. Breng dit aan de kook. Zet het vuur direct zachter nadat het vocht gekookt heeft en doe een deksel op de pan. Laat dit op zeer laag vuur een tijdje sudderen, zodat de smaken goed los komen. Zorg er wel voor dat je vocht niet droogkookt!

Zeef het mengsel indien klaar en serveer de glühwein warm. Succes!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst  een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Another Wasteless Week.

Over de schrijver

1 reactie op “Recept voor zelfgemaakte gluhwein zonder alcohol”

Reacties zijn uitgeschakeld.