Deze online gids verzamelt eerlijke kledingmerken op één plek

Eerlijke kledingmerken schieten als paddenstoelen uit de grond, maar de persoonlijke zoektocht naar leuke, eerlijke kleding blijft vaak lastig. Andrea en Jonne hebben daar iets op bedacht. Met Go Frank bieden zij een online gids die jou wegwijs maakt in de eerlijke kledingindustrie.

“Steeds meer mensen vinden eerlijke kleding belangrijk, maar ze weten niet waar het te koop is”, vertelt Andrea. “Zo is het bij mij ook begonnen”, vult Jonne aan. “Ik wilde mijn kledingkeuzes graag veranderen, maar ik vond het aanbod erg versnipperd.” Met Go Frank biedt het duo een gids in het grote bos van duurzame mode. “Er worden heel veel toffe dingen gemaakt, maar je moet goed zoeken en de websites zijn vaak niet gebruiksvriendelijk”, aldus Andrea. “Wij brengen de duurzame merken op één plek samen.”

Go Frank staat voor openheid en eerlijkheid. Jonne: “Wij vinden dat je als consument eerlijk moet kijken naar wat je hebt en bewuste keuzes moet maken, maar dat geldt ook voor de merken. Word eerlijk, Go Frank!”

Criteria

Een merk krijgt niet zomaar een plekje op de website van Go Frank. Andrea en Jonne hebben criteria opgesteld en plaatsen merken in één of meerdere categorieën: duurzaam geproduceerd, eerlijke arbeid en vegan. Het duo gaat eerst op onderzoek uit. “We zoeken altijd eerst contact om aanvullende vragen te stellen, zodat alles duidelijk is”, vertelt Jonne. “Als op de website staat: ‘we gebruiken duurzame stoffen’, dan willen wij weten welke stoffen dat zijn.”

Meer dan een gids

Naast de verzameling merken publiceren Andrea en Jonne ook positieve informatie over eerlijke mode en duurzaamheid. Jonne: “We bieden informatieve stukken, bijvoorbeeld over biologisch katoen, maar we schrijven ook persoonlijke stukken over onze eigen kledingkeuzes.” Daarnaast gaat het duo ook offline activiteiten organiseren. Andrea: “Wij geloven dat iemand sneller met duurzame kleding aan de slag gaat als hij of zij er actief mee bezig is.” In het kader daarvan organiseert Go Frank binnenkort een Recycle Je Panty-dag. “Een panty gaat heel snel stuk en belandt in de prullenbak, maar door ‘m in te leveren kun je daar nog een nieuwe van maken”, aldus Jonne.

Toekomst

Het duo is positief gestemd over de toekomst. “Duurzame kleding is booming. Nieuwe merken schieten uit de grond en de vraag wordt steeds groter”, vertelt Andrea. “Beginnende designers kiezen ook steeds vaker voor een duurzame collectie. Dus we zijn heel optimistisch!”

Het is de bedoeling dat Go Frank uiteindelijk een platform wordt waar iedereen kleding kan vinden naar zijn of haar smaak en handvatten krijgt om eerlijke kledingkeuzes te maken, maar op den duur willen Andrea en Jonne meer vinger in de pap hebben. “Hoe tof zou het zijn als wij een soort approval-stamp kunnen ontwikkelen waarvoor een merk in aanmerking kan komen?”, aldus Andrea. “En dat wij dan kunnen zeggen op welke vlakken een merk nog kan verbeteren”, vult Jonne aan.

De online gids van Go Frank kun je hier vinden. Staat jouw favoriete duurzame kledingmerk nog niet in de online gids van Go Frank? Stuur een mailtje naar Jonne en Andrea (via hello@gofrank.me), dan gaan zij op onderzoek uit!

Over de schrijver

3 gedachten over “Deze online gids verzamelt eerlijke kledingmerken op één plek”

Reacties zijn gesloten.