God heeft me niet gewekt

ziek.jpgSoms heb je zo’n dag dat je denkt: ik blijf thuis vandaag. Ik wil niet werken, ik ben er klaar mee. Natuurlijk is dat altijd zo’n dag dat je je niet ziek voelt, of misschien een beetje hoofdpijn hebt, maar daar meld je je niet mee ziek. Beetje verkouden kan ook niet als geldige reden worden gebruikt, dus hijs je jezelf maar weer in de auto of op de fiets. Klaar om weer aan het werk te gaan.

In mijn vak kom ik regelmatig de meest fantastische smoesjes tegen waarom mensen niet naar hun werk kunnen komen. Zo was er eens een werknemer die niet ziek was, maar geld wilde binnenhalen. Ze had een afspraak bij de bedrijfsarts en is de avond ervoor onwijs gaan stappen. Ze heeft zich alleen gedoucht, niet geslapen, en is rechtstreeks naar de Arbodienst gegaan. Ze zag er slecht uit en kreeg nog een aantal vrije weken. Dit kreeg ik van iemand die haar had gezien en kende te horen. Maar daar kan je als personeelsadviseur of HR manager niets tegen doen.

Maar soms wil je gewoon een vrije dag. Vanmiddag kwam ik op internet smoesjes om mee ziek te melden tegen. Dus, ook zin in een vrije dag? Ik kan je niet aanraden om de gegeven redenen te gebruiken, maar wellicht heb jij zelf eens een briljante smoes gebruikt? Ik ben erg nieuwsgierig!

“God heeft me niet gewekt.” (Medewerkster geloofde niet in wekkers en dacht dat een hogere macht haar wel wakker zou maken wanneer ze er klaar voor zou zijn.)”

3 reacties op “God heeft me niet gewekt”

  1. Bij mij staat soms de hele straat vol met schoolbussen. Dan kan er niemand meer in of uit,echt te dom. Het is geen goede reden, maar het is wel soms waarom ik echt te laat ben :s

  2. “Ik ben gestrand op Ameland”

    Na een feest de laatste boot gemist door een misverstand en dan is het al snel weer 10 uur later voordat de volgende boot vaart. Het is niet echt een smoes, daar het praktisch onmogelijk was op mijn werk te geraken, maar een goeie reden wil ik het ook niet noemen 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.