Goed leren schrijven helpt leerlingen beter na te denken.

Foto: Erin Kohlenberg, Flickr

Lezen en schrijven zijn onmisbare basisvaardigheden in onze informatie-intensieve samenleving. Een zwakke high school op Staten Island in de Verenigde Staten ontdekte dat een schrijfprogramma meer deed voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs dan alle voorgaande maatregelen, zoals slechte docenten ontslaan, huiswerkbegeleiding en technische innovaties en gadgets invoeren. Gewoon ouderwets opstellen schrijven en teksten analyseren bleek een wondermiddel te zijn voor de kwaliteit van het onderwijs.
Door stap voor stap te analyseren waarom leerlingen niet goed konden schrijven, leerden docenten welke kennis en vaardigheden de scholieren misten en wat er ontbreekt in het basisonderwijs. Omdat de scholieren de schrijfopdrachten erg leuk bleken te vinden en gemotiveerd waren om hun best te doen waren ze ook bereid hun grammatica, spelling en leesvaardigheid bij te spijkeren. The Atlantic beschrijft hoe het schrijfprogramma van New Dorp High School precies in elkaar steekt en waarom het inmiddels een veel gebruikt model is voor andere Amerikaanse scholen.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Qatar investeert 100 miljoen euro in Franse achterstandswijken
Project Clean X in Pakistan
Kopen de Russen Griekenland op?

Over de schrijver

1 reactie op “Goed leren schrijven helpt leerlingen beter na te denken.”

Reacties zijn uitgeschakeld.