goede dingen
goede dingen

5 goede dingen die je vandaag nog kunt doen

In deze tijd van het jaar geven we graag mooie cadeaus aan familieleden en vrienden, maar je kunt ook iets goeds doen door bij te dragen aan een duurzamere wereld. De redactie heeft een lijstje gemaakt met goede dingen die je vandaag nog kunt doen. Laat je inspireren!

1. Duik in de wereld van ontspullen

Ben je op dit moment thuis? Mooi! Kijk dan eens om heen; hoeveel spullen gebruik je dagelijks? Door de jaren heen verzamelt een mens een heleboel spullen die hij of zij niet of nauwelijks gebruikt. Je kunt het rigoureus aanpakken door mee te doen aan The Minimalism Game: binnen 30 dagen gooi je dan in totaal 465 spullen weg. Op dag één gooi je één ding weg, op dag twee ban je twee dingen jouw huis uit, enzovoorts. Met de spullen die jij niet meer gebruikt, kun je een ander heel blij maken. Doneer het bijvoorbeeld aan de Weggeefwinkel of breng het naar een kringloopwinkel in de buurt. Speelgoed dat ligt te verstoffen kun je kwijt bij de Speelgoedbank of kies een ander mooi initiatief dat jij wilt steunen. Maar het kan ook specifieker: Wintervacht tovert tweedehands textiel, zoals dekens, gordijnen en slaapzakken om tot kleding, zoals jassen en truien.
Meer inspiratie voor goede dingen die je vandaag kunt doen, zoals een duurzaam project steunen of jezelf een speciaal boek cadeau doen? Lees verder bij Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

6 gedachten over “5 goede dingen die je vandaag nog kunt doen”

Reacties zijn gesloten.