Jij kunt bepalen met welk goede voornemen wij aan de slag gaan

Volgende week is het alweer 2017. Op de redactie willen we het nieuwe jaar gelijk positief beginnen en daarom  gaan we in januari aan de slag met een goed en duurzaam voornemen. Jij kunt bepalen waar wij mee aan de slag gaan door de poll onderaan de pagina in te vullen. Het winnende thema zal een maand lang in de spotlights staan met handige tips, trucs, ervaringsverhalen, slimme weetjes en leuke uitdagingen.
Uiteraard vinden we het helemaal gaaf als jij met ons mee doet. Zo kunnen we samen een mooi begin van het nieuwe jaar maken. Je kunt hier onder over de verschillende voornemens lezen en jouw lievelingsthema aan ons doorgeven. Wij zijn benieuwd!
1. We gaan energie besparen
Energie besparen is een slimme manier om bij te dragen aan een beter milieu en tegelijkertijd geld te besparen. Daarom lijkt het ons gaaf om te onderzoeken hoe we met het treffen van kleine én grote maatregelen echte energiehelden kunnen worden.
2. We gaan minder afval produceren
Wist je dat er een gezin is dat per jaar slechts één zak met afval produceert? Daar willen wij eigenlijk wel meer van weten. Daarom gaan we 31 dagen lang zo weinig mogelijk afval produceren en natuurlijk ook aan de slag gaan met (zwerf)afval opruimen.
3. We gaan ontspullen
Een mooi woord dat we in 2016 leerden kennen was ‘ontspullen.’ Het schijnt namelijk dat je gelukkiger wordt van minder spullen bezitten. Daarom nemen we 31 dagen de tijd om onze spullen kritisch onder de loep te nemen, even flink op te ruimen en zullen we bovendien meer in zetten op ervaringen.
4. We laten de auto staan
Nu heeft niet iedereen op onze redactie een auto, maar het lijkt ons wel gaaf om een maand lang zo duurzaam mogelijk te reizen. Natuurlijk zullen we je ook informeren over duurzame mobiliteit, (elektrische) auto’s delen, leefstraten en andere gave innovaties op het gebied van mobiliteit.
5. We schrappen vlees van ons menu
Het eten van vlees heeft niet alleen een impact op dierenwelzijn, maar brengt ook een grote schade toe aan het milieu. Daarom schrappen we een maand lang vlees van ons menu en gaan we allerlei smakelijke recepten en producten uitproberen.
6. We gaan een andere uitdaging aan
Het kan natuurlijk goed dat jij met een heel ander goed voornemen aan de slag wilt gaan. Omdat we jouw input belangrijk vinden hebben we een optie in de poll open gelaten. Daar kan je jouw suggestie invullen. Wie weet stemmen daar uiteindelijk wel de meeste mensen op en gaan we daarmee aan de slag. We zijn benieuwd!
Je kunt de poll t/m 31 december invullen. Op 7 januari beginnen we met het winnende goede voornemen.
[socialpoll id=”2409320″]

Over de schrijver

1 gedachte over “Jij kunt bepalen met welk goede voornemen wij aan de slag gaan”

  1. Pingback: Jullie hebben ons goede voornemen gekozen: we gaan ontspullen

Reacties zijn gesloten.