goede voornemens
goede voornemens

Dit zijn onze goede voornemens voor 2018

Over een paar dagen zwaaien we 2017 officieel uit. Met de komst van een nieuw jaar halen we ook massaal onze goede voornemens weer uit de kast. Hoewel hetkanwel natuurlijk elke dag bijdraagt aan een eerlijker, groener en leuker leven, zetten we toch een aantal goede voornemens op een rij, omdat ze net dat beetje extra aandacht verdienen. Doe je met ons mee?

Minimaliseren

Wist je dat je gelukkiger kan worden van minder spullen? In 2017 deed redacteur Sjoske mee aan The Minimalism Game, maar in 2018 gaan we vrolijk verder met ontspullen en minimaliseren. Hoe voelt het om te leven met minder spullen en hoe voorkom je dat jouw huis binnen de kortste keren opnieuw vol staat met (onzinnige) spullen?

Veganistisch worden

Bij hetkanwel eten we allemaal heel af en toe of helemaal geen vlees. Daar doen we de dieren en het milieu een groot plezier mee. Door één dag geen rundvlees te eten bespaar je evenveel water als met een maand lang niet douchen! Maar vegetarisch worden of zijn is stap één, veganistisch eten is nog een tikkeltje ingewikkelder. Toch wagen steeds meer mensen zich aan plantaardig eten. Maar hoe doe je dat? En waar moet je op letten als je veganistisch eet? Hetkanwel gaat het in 2018 allemaal voor je uitzoeken én zelf ervaren.

Verpakkingsloos en plasticvrij leven

Dit is een moeilijk voornemen, want bijna alles zit verpakt in plastic of verstopt in een kartonnen doos. Toch gaan we in 2018 proberen zoveel mogelijk spullen zonder (plastic) verpakking te kopen. Dat betekent meer verpakkingsvrije winkels bezoeken en áltijd een eigen tas meenemen. Maar wat kunnen we nog meer doen om ervoor te zorgen dat de wereld van verpakkingen (veel) kleiner wordt?

Onthaasten

Mediteren, een yogales volgen of gewoon even niks: het zijn allemaal manieren om even een stapje opzij te zetten. Het leven gaat namelijk continu door, de hele dag door word je blootgesteld aan velen soorten prikkels. En dat mag best een beetje minder in 2018. De redactie van hetkanwel gaat voor een ontspannen jaar waarin we de juiste balans tussen spanning en ontspanning vinden.

Op digidieet

We kunnen gerust zeggen dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking verslaafd is aan zijn of haar smartphone. Heb jij enig idee hoe vaak jij op je telefoon kijkt? De app Moment meet jouw telefoongebruik en laat zien welke apps jij het vaakst gebruikt. De kans is groot dat je in de lucht springt van schrik aan het einde van de dag. Dat kan anders, vinden wij. In 2018 gaan we dan ook op digidieet. Dat betekent beperkt telefoongebruik of zelfs tijdelijk helemaal geen smartphone tot onze beschikking. Dat zal best even wennen zijn, maar we gaan de uitdaging aan! Doe je mee?
Welk voornemen is jouw favoriet? Laat het ons weten! Dan gaan wij ermee aan de slag!

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit zijn onze goede voornemens voor 2018”

  1. Pingback: Wij zijn voornemens.... - Sargasso

Reacties zijn gesloten.