Energiebespaarlening gestart, energie besparen tegen gunstige voorwaarden

Energiebespaarlening Voor Isolatie, Zonnepanelen En Meer. Foto: Yola De Lusenet, Flickr
Energiebespaarlening Voor Isolatie, Zonnepanelen En Meer. Foto: Yola De Lusenet, Flickr

Sinds 21 januari is het Nationale Energiebespaarfonds van start gegaan. Consumenten kunnen tegen gunstige voorwaarden een hypotheek afsluiten om hun huis energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan investeringen zoals betere isolatie, een nieuwe hr-ketel, of een zonneboiler. De aankoop van zonnepanelen mag voor de helft gefinancierd worden met dit type lening.

Het fonds is een uitvloeisel van het Nationale Energieakkoord. In dit in september gesloten akkoord tussen maatschappelijke partijen en de regering speelt energiebesparing een grote rol. Het fonds bevat 300 miljoen euro en is gevuld door de ASN bank, de Rabobank, en het Rijk.

Er zullen enkel leningen verstrekt worden aan particuliere eigenenaren van woningen. Er kunnen bedragen tussen de 2.500 en de 25.000 euro geleend worden.  Het grote voordeel is natuurlijk de rente. Voor een lening van 7 jaar betaal je een rente van 3,4 procent, en voor een lening van 10 jaar een rente van 3,8 procent.

Door dit fonds wordt het een stuk makkelijker om een duurzame investeringen in je eigen huis te financieren. En wat minder betalen voor het warm houden van je huis is natuurlijk nooit verkeerd. Het idee is dat je met de lening je energiekosten naar beneden brengt, en zo ook met gemak de betaalde rente terug kan verdienen.

Op de website ikinvesteerslim.nl is alle informatie over de energiebespaarlening beschikbaar.

Bron: ASN Bank, ikbespaarslim.nl

Lees ook
Duurzaam beleggen of groen sparen? Zo maak je een goede keuze
[adrotate group=”2″]
Buurkracht: samen met je buren energie besparen