Goedkoop leasen elektrische auto’s weer mogelijk

Natuur & Milieu is een nieuwe ronde gestart met een privé lease aanbod voor elektrisch rijden. Vanaf €398 p.m. rijd je een elektrische Smart Fortwo. Verzekeringen, onderhoud etc. zitten in de leaseprijs inbegrepen. Je betaalt dan alleen nog brandstofkosten.

Nieuw is dat Natuur & Milieu nu vier verschillende opties biedt. De Smart Fortwo dus, maar ook de Renault Zoe (vanaf €447 p.m.), de Nissan Leaf (vanaf €533 p.m.) en de BMW i3 (vanaf €674 p.m.).

Lage brandstofkosten voor elektrisch rijden

Privé lease is zeker niet de goedkoopste optie voor rijden. Maar voor mensen die aanhikken tegen het hoge aankoopbedrag van een elektrische auto kan het een goede optie zijn.

De Nissan Leaf Acenta kost bijvoorbeeld nieuw €33.000 en is tweedehands nauwelijks te verkrijgen. De grote besparing voor elektrische auto’s zit ‘m in de gebruikskosten. In ons Dossier Elektrisch Rijden hebben we berekend dat als je 15.000 km per jaar rijdt je zo’n €1.400 aan brandstof kunt besparen t.o.v. een benzine-auto. Dat wordt nog meer als je zelf zonnepanelen hebt.

Ook als je niet houdt van gedoe rond je auto (zelf verzekeringen regelen, zelf een garage opzoeken) is prive-lease handig.

Range anxiety: hoe ver kun je rijden met een elektrische auto?

Een ding om mee rekening te houden is dat elektrische auto’s nog altijd minder ver kunnen rijden dan benzine- en dieselauto’s. Het bereik gaat echter de goede kant op. De nieuwe Renault Zoe kan volgens de officiële cijfers 210 km rijden, en zal in de praktijk op een volle accu de 150 km goed kunnen halen. Dat is voldoende voor verreweg de meeste autoritten, maar op vakantie gaan vergt planning of het lenen van een andere auto. Hier vind je de top 10 met auto’s die het verste op één accu-lading kunnen.

Bron: Nuelektrisch

Over de schrijver