Zonnepark met 58.000 zonnepanelen bij Almelo

Zonnepanelen In De Zon. Foto: Living Of Grid, Flickr.
Zonnepanelen In De Zon. Foto: Living Of Grid, Flickr.

Op bedrijfsterrein Turfkade in Almelo wordt binnenkort een zonnepark gestart op een stuk grond van 10 hectare. Er is ruimte voor maximaal 58.000 nieuwe zonnepanelen, genoeg voor zo’n 3.600 huishoudens. Hoeveel zonnepanelen er precies zullen komen, hangt af van de animo van de mensen die in de postcoderoos rond het gebied wonen.

Omringende bewoners kunnen gaan profiteren van de energiebelasting korting die sinds dit jaar van kracht is. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk om ook korting te krijgen op je energiebelasting als bewoners zich verenigen in een coöperatie. De zonnepanelen hoeven dan niet op je eigen dak liggen, zolang ze zich maar wel in de zelfde zogenaamde postcoderoos bevinden. In de postcoderoos van dit project wonen 25.000 mensen.

De leden van de coöperatie zullen een korting ontvangen op hun energiebelasting van zo’n 7,5 cent per kilowattuur (kwh). Dat betekend dat er in plaats van 11,65 cent maar 4,15 cent betaald hoeft te worden per Kilowattuur, wat al snel een verschil van 200 euro per jaar kan maken.

Op het moment is er ook een zonnepark opgestart in Woerden en in Purmerend, en daarnaast wordt er in vele gemeenten over nagedacht. En met dankzij de nieuwe korting op de energiebelasting voor zonne-energie kan het natuurlijk niet uitblijven dat er meer van dit soort initiatieven gaan ontstaan. Misschien binnenkort wel bij jou in de buurt…

Bron: De Groene Courant, Tubantia.nl

Lees ook
[adrotate group=2]
Zonnepanelen kopen: tips voor aanschaf
Dossier Zonnepanelen

1 gedachte over “Zonnepark met 58.000 zonnepanelen bij Almelo”

  1. Mooi!! Ben benieuwd wat er in de buurt van Rotterdam ontstaat. Misschien een coop die zonnepanelen op alle hoge daken gaat uitbaten?

    "Dat betekenT dat er in plaats van 11,65 cent… "

Reacties zijn gesloten.