Google neemt liefst mensen zonder universitaire opleiding aan

Foto: Anne Petersen, Flickr
Foto: Anne Petersen, Flickr
Excellentie is achterhaald, vindt Google. Het Amerikaanse zoekbedrijf wil alleen de beste krachten, maar is niet op zoek naar excellente studenten van topuniversiteiten.

Studenten met hoge cijfers van de beste Amerikaanse universiteiten hebben geen streepje voor als ze bij Google solliciteren. Een paar jaar geleden keek de personeelsafdeling van Google naar cijfers en titels van Ivy League-universiteiten en werd er veel aandacht besteed aan sollicitatiegesprekken.

Inmiddels is de multinational daarvan afgestapt omdat afgestudeerden van elite-universiteiten vaak verwend zijn én bang om te falen. Wie bang is om te falen, is bang voor innovatie en experimenten. Mensen die gewend zijn om overal de beste in te zijn, zijn bovendien vaak niet bereid om te erkennen dat andersmans ideeën beter zijn. Samen tot een beter product of een betere dienstverlening komen is een cruciaal element van de bedrijfscultuur van Google. Wie zijn producten en diensten niet continu verbetert, redt het ook niet in de digitale wereld.

Google neemt tegenwoordig graag mensen aan die niet naar de universiteit zijn geweest. Wie het zonder academische opleiding redt, beschikt over bijzondere talenten, aldus Laszlo Bock, directeur personeelszaken van Google.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 3602360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Franse trambestuurders schenken collega 362 vrije dagen

10 mythes over armoede ontkracht

Ben je een slechte ouder als je kinderen alleen in het bos spelen?

Over de schrijver