Google zet thermische zonne-energie bij grofvuil

1448540890 B16Cdf810A
Foto: Afloresm, Flickr

In de snel ontwikkelende markt voor zonne-energie zijn winners en losers. Thermische zonne-energie lijkt aan de verkeerde kant van de lijn te komen nu Google stopt met het investeren in deze vorm van duurzame elektriciteitswinning. 

Google baarde in 2007 opzien met het project “Renewable Energy Cheaper than Coal”. Het bedrijf wil haar datacenters van groene stroom voorzien, en financierde een project waarbij zonlicht met grote spiegels water opwarmt. Als onderdeel van een “lenteschoonmaak buiten het seizoen”  stopt Google met het ondersteunen van dit project. “Andere instituties zijn meer geschikt om dit onderzoek naar de volgende level te brengen” aldus de zoekgigant. Het bedrijf blijft wel investeren in duurzame energie, maar in andere vormen, zoals bijvoorbeeld windenergie.

Andere slachtoffers van Google’s lenteschoonmaak zijn o.a. het webprogramma Google Wave, Friend Connect en Bookmark Lists.

Bron: Google, Wired

Over de schrijver

4 reacties op “Google zet thermische zonne-energie bij grofvuil”

  1. Thermische zonne-energie slaat op het gebruik van zonnewarmte, bijvoorbeeld in zonneboilers of zoals in het geval van Google door het concentreren van warmtestraling van de zon op één plek om er daar water, olie of vloeibaar zout mee te verhitten.

    Het verschilt van fotovoltaïsche zonne-energie, waarbij een andere frequentie straling in het licht van de zon gebruikt wordt om direct electriciteit op te wekken, zoals in de bekende zonnepanelen.

    Als je je afvraagt waarom niemand probeert beide vormen van zonne-energie ineens uit zonlicht te halen, daar is ook al lang onderzoek naar gedaan http://www.osti.gov/energycitations/product.bibli… (1978) en dat levert ook toepassingen op http://www.newformenergy.com/photovoltaic-thermal

Reacties zijn uitgeschakeld.