Gouwe ouwe supertip: zo houd je sla wekenlang goed

Sla Bewaren: Supergemakkelijke Experttip. Foto: Still Uit Youtube Video
Gouwe Ouwe Supertip: Zo Houd Je Sla Wekenlang Goed

Dit een echte gouwe ouwe supertip. Sommigen kennen ‘m al, anderen nog niet. Omdat de tip zo goed is, mag ‘ie vandaag in de herhaling:

Kun je ijsbergsla langer dan dagen enkele dagen bewaren? Meestal worden die lekkere kropjes die je in de winkel koopt na korte tijd al slap en zelfs bruin. Maar het kan beter. Ik ontdekte dat je een krop sla een maand (!) lang kan bewaren met één simpele supertip. Kijk maar eens naar deze video.

Gouwe ouwe supertip: zo houd je sla wekenlang goed

[adrotate banner = “41”]

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver

3 gedachten over “Gouwe ouwe supertip: zo houd je sla wekenlang goed”

  1. Leuke bij de sla passende groene nagellak! 🙂 Maar goed, mijn tip. Als je de volgende dag sla overhebt kun je die ook prima gebruiken in een stamppot! Smaakt hetzelfde als een andijviestamppot. Heerlijk met spekjes en rookworst!

  2. Hele goede tip. Als je dan ook alleen de hoeveelheid bladeren die je nodig hebt van de buitenkant afhaalt, en het restant weer inkruist, kun je nog langer van je sla gebruik maken.

Reacties zijn gesloten.