Grappige nep-commercial prijst de enorme voordelen van natuur

Still Uit De Commercial Voor Natuur
Still Uit De Commercial
We worden overspoeld met reclame. Voor suikerdrankjes, plofkip, chemische troep en nog veel meer. Maar nooit zie je reclame voor de natuur. Toegegeven, de natuur is misschien niet ‘nieuw’ en ‘nu nog beter’, maar dat hoeft ook niet. Want buiten in de natuur zijn, is nu al heel erg goed voor je. Zo goed dat een groep natuurliefhebbers een grappige nep-commercial maakte.

Volgens de makers van de commercial zouden we echt vaker de natuur moeten opzoeken. In een parodie op de overbekende, en nogal irritante Amerikaanse reclames voor geneesmiddelen, wordt in de commercial uitgelegd waarom.

Overeenkomst met de standaard geneesmiddelenreclame is wel dat de beloftes ook in deze commercial wetenschappelijk onderbouwd zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat de natuur in gaan je brein stimuleert, stress vermindert en mogelijk zelfs je immuunsysteem verbetert.

Het mooiste aan dit geneesmiddel: het is gratis verkrijgbaar bij jou in de buurt. Doktersvoorschrift is niet nodig.

Natuur onder druk in Nederland

Wel verontrustend is dat de natuur in Nederland onder druk staat. De organisatie BirdLife International publiceerde in juni nog een verontrustend rapport waaruit duidelijk wordt dat Europa een groot deel van de eigen biodiversiteitsdoelstellingen niet gaat halen.

Ook bleek dat Nederland op veel punten nóg slechter presteert dan de andere lidstaten.
Van de Europees belangrijke natuurgebieden in ons land verkeert een groot deel in een slechte staat van instandhouding. Dat betekent dat de bijzondere natuurwaarden in deze gebieden onder druk staan.

Directeur Fred Wouters van de Vogelbescherming zegt hierover: “Nederland is al lang niet meer het braafste jongetje van de klas, ook al wordt dat vaak geroepen. En dat terwijl Nederland met belangrijke natuurgebieden als de Wadden en Delta juist zo’n cruciale rol heeft voor de hele Europese natuurbescherming.”

Bron: Upworthy

Over de schrijver