Gratis megalunch voor 1500 mensen in Groningen zet voedselverspilling op de kaart

Foto: Damn Food Waste
Foto: Damn Food Waste

Op 28 juni komt Damn Food Waste naar Groningen! In de speelweide van het Noorderplantsoen wordt tussen 12:00 en 16:00 uur een gratis lunch voor 1500 mensen bereid met producten die anders niet op ons bord zouden belanden. Door deze manier van koken wordt aandacht gevraagd voor voedselverspilling.

Op het menu
Naast een gratis megalunch voor 1500 mensen is er live muziek en zijn bijna alle Groningse initiatieven en FoodGuerrilla’s die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan aanwezig. Iedereen is welkom om aan te schuiven en mee te eten.

Damn Food Waste On Tour
Tijdens de gratis megamaaltijd die Damn Food Waste in 2013 in Amsterdam organiseerde, schoven ruim 6500 mensen aan. Het komende half jaar gaat Damn Food Waste on tour om voedselverspilling onder de aandacht van politici, beleidsmakers, producenten en consumenten te blijven brengen. De organisatie doet verschillende Nederlandse steden aan en Groningen heeft de primeur. De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Groningen en waren anders niet op ons bord beland. Vaak hebben ze een plekje, niet het juiste formaat of zijn ze verkeerd gelabeld. Damn Food Waste maakt van deze groente een lunch en laat zien hoe zonde het is om goed voedsel te verspillen.

Wil je erbij aanwezig zijn? Kom dan zaterdag 28 juni van 12.00 tot 16.00 uur naar de speelweide in het Noorderplantsoen in Groningen.

Over de schrijver

1 reactie op “Gratis megalunch voor 1500 mensen in Groningen zet voedselverspilling op de kaart”

  1. Pingback: Gratis megalunch voor 1500 mensen in Groningen zet voedselverspilling op de kaart | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.