‘Gratis stroom’-fiets Free Electric helpt arme landen aan elektriciteit

Bron: Youtube
Bron: Youtube
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is serieus nieuws: de introductie van een ‚gratis stroom’-fiets. Als je één uur op deze hometrainer trapt, wek je genoeg energie op voor 24 uur. De hybride fiets is ontwikkeld door Manoj Bhargava die miljardair werd met het in Amerika populaire energiedrankje 5-hour Energy.
De hometrainer heet de Free Electric, je ziet hem in de video hieronder in actie. De hybride fiets stuurt een vliegwiel aan die op zijn beurt een generator aanstuurt, die een batterij oplaadt. “Met deze fiets zit je nooit zonder energie. De enige bijwerking is dat je sterker en gezonder wordt”, zegt Manoj Bhargava lachend. Met een uurtje trappen wek je voldoende stroom op voor 24 lampen, een ventilator en een tablet- en telefoonlader.
Gratis elektriciteit voor miljarden mensen
De ondernemer ontwikkelde de Free Electric omdat hij de arme helft van de wereldbevolking aan elektriciteit wil helpen. “Energie is een basisbehoefte, en toch leven 1 miljard mensen in het donker”, vertelde hij aan Fox News. “Maar als we arme huishoudens kunnen helpen aan een apparaat waarmee ze elk moment van de dag gratis energie kunnen opwekken, zonder milieuvervuiling, dan kunnen we een kettingreactie in gang zetten van een betere gezondheid, betere toegang tot onderwijs, meer banen en kansen voor ondernemers.”
De Free Electric is gemaakt van standaard fietsonderdelen, zodat elke fietsenmaker hem kan repareren. De prijs varieert van gratis tot $250,-, afhankelijk van de mogelijkheid of mensen genoeg geld hebben om hem te kunnen betalen.
Eerste tienduizend Free Electric in India
Bhargava wil de Free Electric dit jaar introduceren in India. Volgende maand begint een pilot met 25 fietsen in dorpen dichtbij Lucknow, Amethi en Raebarelli in Noord-India. In het derde kwartaal moeten de eerste tienduizend fietsen in India gratis stroom opwekken.

Over de schrijver

3 reacties op “‘Gratis stroom’-fiets Free Electric helpt arme landen aan elektriciteit”

Reacties zijn uitgeschakeld.