Green Juice voor extra groenten, fruit en vitamines

Met een Green Juice is jouw dagelijkse portie groenten en fruit een makkie. Deze groene poeders zitten namelijk vol goede, natuurlijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Lees hier wat Green Juice eigenlijk is, waar je op kunt letten bij het kopen ervan en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Green Juice?

Green Juice is een poeder dat bestaat uit gezonde nutriënten zoals groenten, fruit, kruiden en soms ook probiotica of algen. Je kunt het vergelijken met een groentesap waar natuurlijke voedingsstoffen aan zijn toegevoegd. Door vitamines zoals C, D3, K en de verschillende B-vitamines, kan Green Juice gezondheidsvoordelen bieden. Denk hierbij aan ondersteuning van de weerstand, het activeren van natuurlijke energie en verbeteren van de ijzeropname.

Goede Green Juice kopen; waar kun je op letten?

Er zijn meerdere merken van Green Juice beschikbaar die verschillen qua inhoud, kwaliteit en smaak. Hoe maak je een keuze? Onderstaand 5 punten waar je op kunt letten:

 1. Natuurlijke ingrediënten
  Het doel van Green Juice is ondersteuning van de gezondheid en daarom is het belangrijk te kiezen voor uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen.
 2. Voldoende vezels
  Veel mensen krijgen lang niet genoeg vezels binnen. Vezels zijn essentieel voor een goede stoelgang en dus ook voor de gezondheid van de darmen. Een goede Green Juice is daarom rijk aan vezels.
 3. Prettige smaak
  Green Juices staan nou eenmaal niet bekend om de lekkere smaak. Maar dit verschilt echt per product. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en uitproberen. Wanneer je Green Juice met tegenzin gaat drinken dan houd je het waarschijnlijk niet lang vol. Voor een indruk van de smaak kun je bijvoorbeeld de recensies van het product bekijken.
 4. Suikers
  Enkele Green Juice formules bevatten veel toegevoegde suikers of chemische zoetstoffen. Hierdoor proeft het beter maar dit zijn stoffen die je echt liever niet elke dag binnen wilt krijgen. Let vooral op aspartaam en ingrediënten die eindigen op -ose, zoals sucralose, fructose of dextrose.
 5. Ingrediënten
  Op het etiket vind je de ingrediënten van de Green Juice. Over het algemeen geldt; hoe diverser de samenstelling, des te beter.

  De Green Juice van Orangefit bijvoorbeeld bevat in totaal 24 verschillende soorten groenten en fruit: baobabvrucht, paprika, broccoli, spirulina, spinazie, boerenkool, kool, gember, groene thee, framboos, banaan, kiwi, mango, pruim, limoen, veenbes, ananas, sinaasappel, grapefruit, kers, citroen, abrikoos, quinoa, zonnebloem en lijnzaad. Hiermee zit je met een schepje per dag al op een derde van je vitaminebehoefte. En als we de reviews mogen geloven heeft deze Green Juice de allerbeste smaak!

Hoe kun je Green Juice gebruiken?

Green Juice kun je op heel veel manieren gebruiken, afhankelijk van je eigen voorkeur. Voeg het bijvoorbeeld toe aan water, een shake, fruitsapje, -bowl of smoothie. Je kunt het daarnaast ook prima gebruiken in soep of yoghurt.

Door Green Juice gelijk in de ochtend te nemen, maakt je lichaam de gehele dag optimaal gebruik van de gezonde stoffen. Kun jij niet opstaan zonder je bakje koffie? Wacht hier dan minimaal een kwartier mee na het drinken van je Green Juice. De cafeïne kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam vitamines en mineralen minder goed opneemt.

Green Juice is te gebruiken voor het hele gezin. Kinderen drinken het poeder door een sapje zo weg terwijl ze meteen een hoop vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgen. Scheelt weer. Daarbij is Green Juice met een gerust gevoel te gebruiken tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Check voor de zekerheid van tevoren altijd de verpakking.

Als aanvulling, geen vervanging

Tenslotte; Green Juices zijn net zoals andere supplementen bedoeld als aanvulling op een gezond eetpatroon en niet andersom. Het kan je lichaam en geest ondersteunen als extra bron van voedingsstoffen, maar je moet natuurlijk ook gewoon groenten en fruit blijven eten. Bijvoorbeeld wanneer je door omstandigheden een hogere behoefte hebt of een dag minder gezond kan eten. Een gezonde levensstijl met gevarieerde voeding, voldoende ontspanning en beweging is nog altijd het allerbelangrijkst voor een goede gezondheid.

Over de schrijver