Greenchoice: binnen 20 jaar 80% van onze energie lokaal opgewekt

Foto: Erno Hannink, flickr

Groene energieleverancier Greenchoice wil dat binnen 20 jaar 80% van de energie lokaal en duurzaam wordt opgewekt, door huishoudens of bedrijven, in hun buurt, op hun daken of hun bedrijfsterreinen. Lokale energieprojecten zijn cruciaal voor een snelle energietransitie, ofwel de overgang naar een duurzamere energievoorziening. Vandaag zet Greenchoice, als koploper op het vlak van duurzame energieopwekking, de versnelling van deze energieomslag centraal tijdens het evenement #Hieropgewekt. Hier komen honderden lokale en regionale duurzame energie-initiatieven samen om te delen en leren hoe zij slim, zeker en duurzaam hun eigen energie opwekken.
Richard Klatten, algemeen directeur Greenchoice; “Het klinkt raar, maar wij zetten als energieleverancier in op een energieneutrale wereld waarin mensen evenveel energie opwekken als gebruiken. Veel mensen nemen gelukkig de regie over hun energie in eigen handen. Zij hebben groot gelijk want er is lang genoeg gewacht op duurzame veranderingen bij grote leveranciers. Die komen er niet. Sterker nog, zij varen een tegenovergestelde koers. De echte energievernieuwing komt van onderaf. #Hieropgewekt geeft aandacht en dus kracht aan mensen die anderen willen mobiliseren om actief buurtprojecten op te zetten voor het gezamenlijk opwekken van energie met zonnepanelen, windmolens en biovergisters. Dat is vaak veel gemakkelijker dan mensen denken.”
Steeds meer mensen willen zeker weten dat de bron van hun energie schoon is. De beste manier om die regie te hebben is door samen op te trekken en zelf energie op te wekken. De investering daarin verdient zich nu al razendsnel terug. Decentrale zelfopwekking is bewezen rendabel. “Wij zetten daar als energieleverancier dan ook voor 100% op in. Greenchoice verzorgt al voor veel lokale energiepartijen, groot en klein, hun ‘groene energieadministratie’. Daar hebben we nu eenmaal verstand van. Om een echte energietransitie mogelijk te maken steunt Greenchoice de administratie en financiële stromen die lokale opwekkers nodig hebben om succesvol hun eigen energiebedrijf op te zetten.”
Vraag in 1 stap gratis offertes aan van zonnepanelen-leveranciers in jouw regio
Advertentie
16 jaar gratis stroom, opgewekt met je eigen molen: je kunt nog steeds meedoen. Schrijf je snel in.
Voorbeelden van succesvolle Lokale Duurzame Energiebedrijven, gesteund door Greenchoice:
Ameland Energie:
Zeeuwse stroom
Thermo Bello:
Morgen groene energie
Lees ook:
Geld verdienen met zonne-energie? Lees ons vernieuwde Dossier Zonnepanelen
500 miljard subsidie voor fossiele brandstoffen in 2011

Over de schrijver