Greenpeace blokkeert bouwplaats Essent

Wat heeft de rechter eigenlijk nog te zeggen in ons land? Onlangs vernietigde het hoogste rechtsorgaan in Nederland, de Raad van State, de vergunning voor de bouw van een kolencentrale door RWE/Essent. De energiereus haalde zijn schouders op, keek in zijn portemonnee en ging door met de bouw. Maar de ‘milieumaffia’ laat het er niet bij zitten. Actievoerders van Greenpeace hebben vanochtend de hekken van het bouwterrein van de kolencentrale van RWE/Essent op slot gedaan. Nu de natuurvergunning door de Raad van State is vernietigd, is verder werken aan de centrale immers illegaal. Greenpeace is daarom ook naar de rechter gestapt om de illegale bouw stil te laten leggen.

“Na vijf dagen van illegale bouwactiviteiten is de maat vol”, zegt Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace. “We vragen de rechter om in te grijpen en sluiten tot dat moment zelf de poorten. Op een vervuilende, illegale mega-kolencentrale zit niemand in dit land te wachten.”

Lees ook:

Vergunning bouw kolencentrale Essent vernietigd

Zo krijg jij een zonnepaneel op je dak

Essent kan van kolencentrale nog een pretpark maken

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020