Greenpeace heeft een geheim wapen in de strijd tegen klimaatverandering

Stel dat je een pixel in de hoek van je beeldscherm uit zou zetten. Dan krijg je een zwarte pixel. Jouw pixel bespaart energie, net als die van alle andere mensen die een zwarte pixel op hun beeldscherm hebben. Dat is de gedachte achter het Black Pixel Project van Greenpeace. Installeer een eenvoudig programmaatje en ook jouw beeldscherm helpt mee in de strijd tegen klimaatverandering. Wie nog zoekt naar een ongemakkelijke actie, het maandthema van hetkanWel, installeert in elk geval een Black Pixel.

Over de schrijver

10 reacties op “Greenpeace heeft een geheim wapen in de strijd tegen klimaatverandering”

 1. Ik ben het met Bart eens dat dit geen zoden aan de dijk zet. Volgens mij werken dit soort (verder goedbedoelde) acties uiteindelijk tegen het doel.

 2. Wat een onzin. Strijd tegen klimaat verandering.

  Het klimaat verandert altijd. Al sinds denbeginne van de aarde.

  10000 jaar geleden zaten we in een ijstijd. Met heel het noordelijk halfrond onder een km laag ijs bedekt. 2000 jaar geleden was het ijs gesmolten. Als in 8000 het ijs verdwijnt, denk je dan echt dat het vandaag stopt met verdwijnen????

  De afgelopen miljoen jaar zijn er 10 ijstijden geweest. Dit is een herhalend proces, waarbij de aarde continu opzoek is naar balans. En uiteindelijk zal er weer een ijstijd komen.

  Dan co2?? Je moet eens 4miljard jaar geleden kijken, toen zat er in de lucht vol met co2. Weet je wat er gebeurt als er geen co2 meer in de lucht zit???

  Kijk maar eens naar mars

  1. Het probleem is ook niet dat de aarde het niet haalt. Die haalt het echt wel. De vraag is of de mens het aankan. Deze klimaatverandering zou namelijk de hele mensheid kunnen raken. Bij elke klimaatverandering werden diersoorten en later ook de mens heel erg geraakt, en nu we met 6,5 miljard zijn kan het effect dat de vorige veranderingen gehad hebben, namelijk een afname van 60% in aantal of meer van de dominante diersoorten (nu is dat de mens), onmogelijk wenselijk zijn…

   1. Gewoon wat minder neuken dus minder mensen op de aarde. De gedachte dat wij steeds meer in aantal moeten groeien is belachelijk en alleen goed voor de top [producenten en politiek] uitendelijk degenereren wij ons tot varkens,Klaar voor de slacht! Jos

 3. wel jammer dat het alleen op crt monitoren werkt…
  niet per se vanwege de uitstoot ofzo, maar wat niet aan staat kost geen geld en ons nederlanders bint zuunig;).

 4. This works on CRT and LED screens. Not on LCD or PLASMA screens as far as I know.
  LCD and PLASMA screens have one or two backlights that provide the light for your screen. The pixels only change the colors you see. If the pixel displays black, the backlight is still on, saving no energy.

  In the future it will help with LED screens because each pixel has its own lightsource > the LED.

Reacties zijn uitgeschakeld.