De poging van Shell om via een kort geding Greenpeace-protesten verboden te krijgen is mislukt. De oliemaatschappij wilde een algeheel protestverbod binnen een straal van 500 meter rondom alle Shell-gebouwen in de wereld op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro. Daar gaat de President van de Rechtbank Amsterdam niet mee akkoord. “Toewijzing van dit verbod zou betekenen dat Greenpeace geen enkele actie zou kunnen uitvoeren die van invloed zou kunnen zijn op de bedrijfsuitoefening van Shell. Zo’n verbod gaat te ver.”
Greenpeace voert al lange tijd actie tegen Shell, recentelijk vooral vanwege de olieboringen op de Noordpool. Lees ook onze andere berichtgeving op hetkanWel:
Shell stopt nu alweer met Noordpoolboringen vanwege … ijs
Amerikaanse overheid trekt boorvergunningen Shell in
“Shell gebruikt verouderd materiaal bij proefboringen”
Nu zegt oliebedrijf Total het ook: boren op Noordpool wordt ramp
Het hele persbericht lees je hier.
Greenpeace mag van rechter actie blijven voeren tegen Shell
- Geplaatst door St. Maarten
- 5 oktober 2012
- Denken
Over de schrijver

St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur
2 gedachten over “Greenpeace mag van rechter actie blijven voeren tegen Shell”
"Shell mag zeker geld verdienen aan activiteiten"
Dat staat niet in deze uitspraak en terecht. De rechter oordeelt hier niet over de Shell akties.
Citaat uit het persbericht: "Een bedrijf als Shell, dat activiteiten verricht of wil gaan verrichten die in de maatschappij omstreden zijn en waar velen zich tegen verzetten, kan en moet verwachten dat acties zullen worden gevoerd om haar op andere gedachten te brengen. Dergelijke acties zullen – om effectief te zijn – Shell ook nadeel kunnen toebrengen’, aldus de rechter."
Kijk, dat is hoopgevend. Shell mag zeker geld verdienen aan activiteiten, maar als ze de samenleving of onze natuur schade toebrengen, mag de maatschappij zich hier ook tegen verzetten.
Reacties zijn gesloten.