Greenpeace schip geënterd door Russische kustwacht bij Noordpool

By Salvatore Barbera from Amsterdam, The Netherlands (Arctic Sunrise in Libya) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Arctic Sunrise van Greenpeace. Foto: wikimedia commons
De Nederlandse ijsbreker Arctic Sunrise van Greenpeace is geënterd door acht gewapende mannen van de Russische Kustwacht. Dat meldt Greenpeace donderdagavond.
Het Greenpeace-schip is in het Russische wateren van het poolgebied om vreedzaam actie te voeren bij een boorplatform van Gazprom. Het Russische bedrijf is van plan om samen met de Nederlandse oliereus Shell naar olie te boren in de Pechora Zee.
Jorien de Lege van Greenpeace: “Gisteren droeg de kustwacht de bemanning op om op grote afstand van het boorplatform te blijven. Dat hebben wij ook gedaan. De kustwacht had geen enkele reden om vandaag ons schip te bestormen. Bovendien is hun actie tegen alle internationale verdragen in.”
Volgens Greenpeace is boren op deze plek “vragen om ongelukken. Niet alleen verkeert het Russische platform Prirazlomnaya in slechte staat, er zijn in de wijde omtrek ook geen schepen te bekennen die noodhulp kunnen verlenen als bijvoorbeeld een olielek ontstaat.”
Hier kun je een petitie tekenen voor vrijlating van de Greenpeace activisten en het stoppen van olieboringen in de Noordpool.
Bron: Greenpeace
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Nederlandse ijsbreker Arctic Sunrise negeert Russisch vaarverbod
Russische autoriteiten aan boord van Arctic Sunrise van Greenpeace

Over de schrijver

1 reactie op “Greenpeace schip geënterd door Russische kustwacht bij Noordpool”

Reacties zijn uitgeschakeld.