Grieken zijn rijker dan Duitsers

Grieken Rijker Dan Duitsers. Foto: Yummywatermelon, Flickr
Foto: Yummywatermelon, Flickr
Griekenland heeft nog 20 miljard euro nodig. Steeds meer Duitsers hebben een tweede baan om het hoofd boven water te kunnen houden.

Het gaat beter met de Griekse economie, maar het land heeft de komende jaren nog 20 miljard euro nodig om uit de schulden te komen. Duitsland is bereid Griekenland dat geld te lenen. Onder de Duitse bevolking neemt het protest tegen de lening aan Griekenland toe. Verrassend genoeg blijken Grieken rijker dan Duitsers.

De gemiddelde Griek heeft een eigen vermogen van 101.900 euro. De gemiddelde Duitser bezit 52.000 euro. De cijfers zijn afkomstig van de Europese Centrale Bank (ECB). Grieken zijn rijker omdat ze minder belasting betalen (gemiddeld 18,8 procent) dan Duitsers (ruim 39 procent) en omdat ze meer onroerend goed bezitten en een hoger pensioen krijgen. Griekenland telt een veel hoger aantal particuliere woningbezitters dan Duitsland. Grieken krijgen een pensioen van 110 procent van hun gemiddelde loon en Duitsers slechts 58 procent. De Deutsche Bundesbank stelt nu voor dat de Grieken ook zelf een bijdrage leveren aan het oplossen van de crisis.

In Duitsland is weliswaar sprake van economische groei, maar de laatste jaren is sterk bezuinigd op sociale voorzieningen. De lonen liggen in sommige sectoren zo laag dat inmiddels 2,6 miljoen Duitsers een tweede baan hebben. Met één baan kunnen ze niet rondkomen.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 3602360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

3D printer maakt ledematen voor kinderen Zuid-Soedan

Paus Franciscus moet Rooms-Katholieke Kerk hervormen

Gezond eten is goedkoper dan de meeste mensen denken

Over de schrijver

1 reactie op “Grieken zijn rijker dan Duitsers”

Reacties zijn uitgeschakeld.