“Griekenland kan eigen schulden afbetalen”

Foto: Charalampos Konstantinidis, Flickr

Griekse Peter Nomikos wil rijke Grieken staatsobligaties laten kopen om vervolgens de staat zijn schuld van 280 miljard euro kwijt te laten schelden.
De Griek Peter Nomikos, ondernemer en erfgenaam van een rijke reder, heeft een oplossing voor het Griekse schuldenprobleem. Als elke Griek zijn steentje bijdraagt, heeft het land helemaal geen steun van de Europese Unie nodig. Nomikos heeft een stichting opgericht, Greece Debt Free geheten, om de staatsschuld van Griekenland op te kopen.
De Griekse staatsschuld bedraagt ongeveer 280 miljard euro, een kleine 25.000 euro per persoon. In obligaties bedraagt de schuld 3.000 euro per persoon. Nomikos moedigt rijke Grieken aan om staatsobligaties te kopen, die volgens hem gebruikt kunnen worden om Griekenland zijn schuld kwijt te schelden.
Tot nu toe is ruim 2,2 miljoen euro aan Griekse schuld gekocht, met een investering van bijna 300.000 euro. Vangelis Marinakis, eigenaar van voetbalclub Olympiakos, heeft 168.590 euro gedoneerd.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360

Over de schrijver

5 reacties op ““Griekenland kan eigen schulden afbetalen””

 1. excuus,…dorp is een ander artikel en reageer dus meteen maar op de grieken.
  Het is gemakkelijk zo'n plan te maken zelf je land te redden van de schulden. Echter zullen weldoeners zich willen eigenen in staatseigendommen. krijg je dat probleem weer. Dit heeft geen uitleg nodig lijkt me……
  mvg,…peter

  1. Peter,bij deze reageer ik even op de reactie die je geeft.
   In grote lijnen heb je gelijk.
   Het verscil is dit,indien rijke grieken dit zelf oplossen,dan is wat je oppert toch per direct een intern probleem,dus of je nu gebeten wordt door de hond of door de kat bijden doen zeer.
   Ik sta er in ieder geval achter als eu landen dit allemaal doen !
   Hou de ellende die je zelf hebt veroorzaakt bij je en los het zelf onderling op.
   Val er geen Eu lidstaten mee lastig.
   Legaal graaien uit de grote pot,dat moet afgelopen zijn.
   ik hoop dat je mijn standpunt in deze begrijpt.,
   peet p Rotterdam.

 2. Goed zo Griekenland. Goed initiatief. Leren je eigen boontjes te doppen, i.p.v. een lastenverzwaring aan de Europese burgers te bezorgen.

Reacties zijn uitgeschakeld.